BSCGNY: OSLOBAĐANJEM JASAVIĆA SUD U CRNOJ GORI POKAZAO NEPRISTRASNOST

BSCG, NY

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je pritvor Plavljaninu Šefketu Jasaviću i oslobodio ga od optužbe da je izvršio krivično djelo teško ubistvo u pokušaju.

Povodom oslobađajuće presude Apelacionog suda reagovali su iz Bošnjačkog Saveza Crne Gore u Nju Jorku.

‘’Ovim nepristrasnim činom nezavisno sudstvo Crne Gore je donijelo potpunu i nezavisnu i nepristrasnu odluku u ovom predmetu i oslobodilo Jasavića odgovornosti.

Ovom prilikom želimo čestitati nezavisnom crnogorskom sudstvu na evropskom iskoraku ka daljem pridruživanju u familiju evropskih vrijednosti I poštovanju jednakih prava za sve njene građane bez obzira na razlike po bilo kojoj osnovi. Takođe je ovim činom sudstvo pokazalo da dobro napreduje na putu ka integracijama u EU I NATO’’, stoji u saopšenju BSCGNY.

Jasavić je prethodno u februaru ove godine po drugi put bio osuđen na 17 godina zatvora zbog ubistva sugrađanina Vilka Turkovića.

Jasavić se nalazio u pritvoru za vrijeme donošenja presude počev od 09.09.2013. godine, a pritvor mu je bio određen rješenjem istražnog sudije u Bijelom Polju, posljednji put produžen rješenjem Apelacionog suda od 23.06.2016. godine po osnovu Zakonika o krivičnom postupku.

D.R.