RADIO PETNJICA SA PREDSTAVNICIMA TIKE

Sastanak u prostorijama Tike

U srijedu je u prostorijama Tike u Podgorici održan radni sastanak koordinatora Tike za Crnu Goru Ahmeta Altina sa predstavnicima Crne Gore na međunarodnom simpozijimu medija koji je održan u turskom gradu Antalija u organizaciji Radio Televizije Turske (TRTUMEP).

Crnu Goru su predstavljali Ana Jovović, novinarka RTCG, Jasmin Spahić urednik portala crnagora-turska.com, Dino Račić novinar Radija Petnjica.

Simpozijum je predstavljao odličnu šansu za sticanje novih znanja iz oblasti medija, kao i za razmjenu mišljenja o ulozi medija u društvu.

Kao krajnji cilj simpozijima je istaknuto da je tačna informacija za građanina ono na čemu svi mediji trebaju da teže u vremenu kada se mediji zloupotrebljavaju na razne načine. Na putu ka tom cilju uvezivanje novinara širom svijeta kroz programe kakav je bio program koji je organizivao TRT znači mnogo, istakli su učesnici simpozijima.

Novinar Radija Petnjica Dino Račić upoznao je koordinatora Tike sa problemima s kojima se susrijeću male sredine kao sto je Petnjica. Prvenstveni problem malih sredina je nedovoljna zastupljenost u medijima, kao i brojni primjeri u kojima su ove sredine medijski marginalizovane čak i u vanrednim situacijama.

Radio Petnjica je za godinu i po svog postojanja uspio da pokrene mnoge društvene procese u Petnjici kroz radijski program i portal.

Ovaj mediji obrađuje sve teme društvenog i političkog života Petnjica, predlaže korisne stvari za razvoj kraja, ukazuje na probleme i postao je mjesto susreta Bihoraca koji žive širom svijeta. U tom cilju Radio Petnjica ce nastaviti svoju misiju razvoja Petnjice kroz razne forme i na tom putu očekuje pomoć i saradnju sa svima kojima je razvijen Bihor cilj kojem teže.

Radio Petnjica ima odličnu saradnju sa Tikom o čijim aktivnostima je naš medij pisao.

D.R.