POBJEDA UNIONA ZA TREĆE MJESTO U JESENJEM DIJELU

U okviru trinestog kola prvog diviziona Luksemburške lige ekipa Uniona 05 Kayl/Tetange je u gostima savladali ekipu Union Remich/Bous sa 3:1.
U poslednjem kolu ove  prvog dijela prvog divisiona Luksemburške lige ekipa treneskog tandema Trubljanin – Leroy je praktično po poluzaleđenom terenu uspjela da upiše tri vrlo važna boda. Ni minus četiri ispod nule ni takav teren nijesu  omeli mladu ekipu Kayl/Tetanga da dođe do nove pobjede. Domaća ekipa Remicha se odlučila da brani svoj gol i da pokuša iz kontronapada ugroziti gol favorizovane ekipe Kayl/Tetanga. Domaćin je sve do četrdesete minute odolijevao napadima gostiju kada je, na dodavanje Martinsa centarfor Uniona 05 Aderito Dos Reis postigao prvi gol za goste iz Kayla. U drugom poluvremenu je bilo samo pitanje vremena kada će gosti postići gol i tako iz jedne vrlo dobre akcije, koja je išla po desnoj strani na dodavanje Agovića golgeter Uniona 05 Aderito Dos Reis postize drugi gol. Uspeli su domaćini da smanje u 70 minuti iz jednog poklonjenog slobodnog udarca na 2:1. Opet na scenu stupa Aderito Dos Reis koji iz solo prodora postiže het trik.

Predsjednik Mersudin Ličina:

Iako su mnogi na početku sezone bili skeptični na mom izboru trenerskog tandema Esko Trubljanin – Yanick Leroy i na korenitim promenama u igračkom kadru, ispostavilo se da smo ja i moj komitet bili u pravu jer naše treće mjesto na tabeli sa 25 bodova daje nam za pravo da vjerujemo da smo uradili dobar posao. Ovim putem se zahvaljujem svim našim navijačima koji su i danas u velikom broju na minus četiri stepena ispod nule došli da podrze našu mladu ekipu do još jedne pobjede.