KOORDINATOR TIKE POSJETIO PETNJICU

Ahmet Altun, TIKA

Koordinator TIKA Podgorica Kancelarije Ahmet Altun, koji odnedavno preuzeo tu funkciju boravio je danas u radnoj posjeti u opštini Petnjica. Koordinatora je primio predsjednik opštine Samir Agović sa saradnicima i u srdačnom i otvorenom razgovoru upoznao goste o aktuelnoj situaciji u opštini Petnjica, izazovima sa kojima se susreće opštinska administracija. Pohvalio je dosadašnju saradnju i kandidovao nekoliko oblasti koje se u narednom periodu mogu realizovati uz pomoć TIKA-e na teritoriji naše opštine.

“Drago mi je da ste došli jer mi posebno uvažavamo Vašu organizaciju koja nam je među prvima izašla u susret i pomogla nakon vraćanja statusa opštine. Pored dobrih međudržavnih odnosa između CG i Turske mi imamo i dosta građana koji su porijeklom sa ovih prostora a uspješno su se integrisali u tursko društvo i jaka su spona koja nas dodatno veže. Mi imamo veliki broj projekata TIKA-e koji su realizovani na teritoriji naše opštine. Raduje me Vaša spremnost da dosadašnju saradnju unaprijedimo i nastavimo sa novim projektima. Naša želja je i da motivišemo potencijalne investitore iz Turske da ulažu u realni sektor u našu opštinu, posebno kada je u pitanju valorizacija prirodnih resursa kojima raspolaže opština Petnjica kao i vrijedne radne snage koja je motivisana da vrijedno radi i stvara i da od svog rada obezbjeđuje egzistenciju”, istakao je predsjednik Samir Agović.
Koordinator TIKA Ahmet Altun je istako zahvalnost domaćinu na informacijama o opštini Petnjica i istakao zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa opštinom Petnjica.

“TIKA je do sada u CG realizovala brojne projekte u skoro svim opštinama i naš cilj je da obuhvatimo što više korisnika i da riješimo urgentne problem sa kojima se susreću građani CG. Moji predhodnici su mi prenijeli das u imali dobru saradnju sa opštinom Petnjica i ja tu saradnju želim da unaprijedim u interesu svih građana Petnjice. Pozivam vas da kao predsjednik opštine sa delegacijom posjetite kancelariju TIKe u Podgorici i da ove planirane aktivnosti zajedno razradimo i definišemo. Granice za pomoć Crnoj Gori ne postoje i ta pomoć je bez uslovljavanja i bez obaveza uzvraćanja”, naglasio je Ahmet Altun, coordinator TIKA-e.