KLINČ: AGOVIĆ I MUHOVIĆ BEZ PARDONA JEDAN O DRUGOM

Muhović i Agović

Jučerašnju sjednicu lokalnog parlamenta u Petnjici obilježila je žustra polemika i razmjena optužbi između predsjednika Opštine Petnjica Samira Agovića i predsjednika SO Petnjica Adnana Muhovića.
Iako se spekulisalo da su odnosi izmđu dva koaliciona partnera koji čine vlast u Petnjici DPS-BS prilično loši, to se na jučerašnjoj sjednici ispostavilo kao tačno. U nizu replika Agović i Muhović nisu ostali dužni ono što misle jedan o drugom u političkom smislu, zaslugama za rad Opštine, opstrukcijama…

Rasprava je počela u okviru tačke 2. odbornička pitanja, kada je odbornik DPS-a Muharem Adrović pitao Muhovića zašto mu je prije nekoliko dana stigla SMS poruka sadržaja: ‘’Odbroniče dođi da podigneš materijal na sjednicu’’.

‘’Da li treba ja da dolazim ili ima služba skupštinska da to dostavi’’?

Muhović je pitanje okarakterisao kao loptu na volej i zahvalio se na pitanju i kazao da oni nemaju službu skupštine jer to direktno opstruira predsjednik opštine Samir Agović.

‘’O tome smo upoznali centralu naše i vaše partije I to će se rješavati kroz pregovore DPS-BS o postizbornoj koaliciji i to vam obećavam baš sigurno. U nemogućim uslovima funkcioniše služba skupštine, ne znam ko vam je poslao tu poruku ali ni predsjednik i sekretar skupštine nisu kuriri da vam dostavljaju materijale’’, kazao je Muhović.

Na to je odgovorio predsjednik opštine.

‘’Skupštinska služba ima sve, samo nema predsjednika skupštine. On ne dolazi, ne boravi u skupštini i ničim se ne bavi. Nijedno radno tijelo nije počelo da radi i da funcioniše i predsjednik opštine ne opstruira rad skupštine a da za to što ste informisali centralu pet para ne dajem, jer vi pogrešno informišete i dezavuišete i ne znam koga informišete da li Andriju Mandića ili Rafeta Husovića’’, kazao je Agović.

Muhović je odgovorio da je žalosno što Agović govori da SO Petnjica nema predsjednika.

‘’Ali znam da ima jednog predsjednika opštine koji često zaglavljuje po kanalima po Bihoru u pijanom stanju i to opštinskim vozilom, koje koristi na način na koji ga koristi i koje spava pored kuće Dema i Samira Agovića. I nemojte da se kačite sa mnom u političkom smislu, da vas ne bi izbacio iz skupštinske sale. Ja sam krucijalne stvari uradio, ne bi bilo ove zastave sa ovim grbom i znate da ste bili protiv i protiv svega što je u duhu bošnjačkog i islamskog identiteta. I vi ne možete voditi opštinu i skupštinu iz jedne lokalne kafane. A to što se tiče Rafeta Husovića i Andrije Mandića, to nemojte meni da pričate, da ne bi upoznavali javnost sa nekim vašim kontaktima sa liderima opozicije,već dobro pazite šta radite, jer vama će se sigurno baviti i centrala BS i DPS. Sitni ste vi da kreirate politiku kako mislite da kreirate’’, kazao je Muhović.

Replicirao je Agović.

‘’Sa najgorim i najnetačnijim stavovima ste izašli, moj i vaš rad ocjenjuju građani a vidjeli smo nedavno kako je ko ocijenjen. Nemate pravo da kvalifikujete kakav je ko i u kakvom stanju. Kada bi mene pitali u kakvom ste vi stanju I kako se ponašate ne postoji stanje koje čovjek može opisati a da bude civilizovan. Ja sam vaspitan I znam na koga smijem i kako radim. Ali vi ovdje pričate jedno a kod Andrije Mandića drugo, vidjećemo ko je završio, tu smo da se izmjerimo u svakom pogledu. Molim vas da promijenite odnos prema ovoj sredini i da je ne blatite. I ne tražite da se desi nešto što niko ne želi a to je da se formira vlast sa nekima koji ne misle dobro Petnjici I koji nisu nikada dobro mislili’’, reagovao je Agović.

Muhović je kazao i da su lideri Agovića sa Andrijom Mandićem sarađivali kada je bio rat u Bosni i hapšenja u Sandžaku.

‘’Kada sam ja u pitanju i BS mi znamo s kim pregovaramo i ne možete da nas dovodite u vezu sa prosrpskim strankama. Nisu daleko 90-te i znamo ko je vodio prosrpsku i probeogradsku politiku, koju su osjetili na svojoj koži i neki građani Petnjice. Što se tiče rezultata izbora, kunem vam se da će se ucjenjivački kapaciteti DPS smanjiti na narednim i nećete moći više da ucjenjujete socijalama, nećete moći da zloupotrebljavate budžet Opštine Petnjica I da kupujete glasove I da gomilate resurse opštine Petnjica po kućama I štalama u Vrbici i da dijelite materijale i cijevi. Vi znate ko ste vi i znate da ste nečisti i od sad ćete da vodite računa šta radite u političkom smislu’’, kazao je Muhović.

Odgovor nije ostao dužan ni Agović.

‘’Ja zbog građana pokazao sam mjeru odmjerenosti ukusa i ne vrijeđam i ne pominjem vašu stranku, kao ni vaš privatni život, ali politički je štetno ono što vi radite za ovu sredinu. Petnjica nije ono kako vi i vaši mentori želite da je predstavite. Mi znamo ko su oni, kome služite i koliki vam je rok tranjanja’’, kazao je Agović.

Muhović:

‘’Ja nikada nisam radio nešto što je protiv interesa ovog naroda a vi jeste, naročito kao predsjednik SO Berane i zbog toga tada nije ništa uloženo u mjesnu zajednicu Petnjica. Vi ste takođe htjeli da pravite Cetinje od Petnjice i znate da ste me molili da ne predlažemo džamiju za grb opštine. Meni nikada nećete biti šef, jer ja vas ne vidim’’, kazao je Muhović.

Agović:

‘’Još jednom ste pokazali koliko ste prizemni i nikada ne bih poželio da vam budem šef, jer vam šef nije mogao biti ni Rafet Husović, ni Andrija Mandić ni Nebojša Medojević. Što se tiče mog odnosa sa nivoa Opštine Berane uradili smo  više nego što možete da razumijete. Više ne bih polemisao sa vama’’, kazao je Agović

Muhović:

“To je zato što ja nijesam poltron kao vi”, zaključio je Muhović