RADIO PETNJICA NA VISINI ZADATKA, OSTALI MEDIJI TEK POPODNE IZVJEŠTAVALI O POPLAVAMA U PETNJICI

Iako su jučerašnje padavine i polave bile ogromnih količina i razmjera ni na jednom crnogorskom mediju, osim naravno na Radiju Petnjica i portalu, sve do večeri  nije objavljeno da je situacija u Petnjici tako alarmantna, a takođe informaciju o takvom stanju nije imao nijedan medij, kao ni informativne službe koje ni u jednom izvještaju nijesu pomenule  stanje u Petnjici. Tako Auto-moto savez Crne Gore prilikom mnogih uključenja u jutarnje programe  crnogorskih televizija i radio stanica kao ni na zvaničnoj internet pretentaciji nije imao informaciju da je put kojim se povezuju tri opštine Petnjica, Berane i Bijelo Polje bio u prekidu. Ni iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju do javnosti Crne Gore nije došla informacija koliko je padavina bilo u opštini Petnjica, koliki je vodostaj rijeke Popče i Lješnice.
I tako kada kao građanin opštine Petnjica gledate crnogorske medije pitate se da li uopšte živite u Crnoj Gori. Tu se otvaraju i mnoga druga pitanja, dvostrukih aršina kako medija tako i društvene zajednice I informativnih službi prema sredinama kao što je Petnjica.

Vjerujem da je juče u Podgorici palo samo 2 cm snijega, da bi pažnja svih medija bila fokusirana na to. Snijeg u Podgorici padne skoro svake dvije godine, poplave u Petnjici ovih razmjera su se desile prvi put u istoriji.
Pitamo se uopšte dokle ćemo živjeti u medijskom mraku od strane crnogorskih medija i informativnih službi.

D.R.