KLIZIŠTA, NOVA NEVOLJA U BIHORU

KLIZIŠTE

Ogromna količina padavina na području opštine Petnjica uslovila je klizišta koja prijete da odsječu putne pravce prema mjesnim centrima.
Iako je situacija danas stabilna kada je u pitanju vodostaj rijeka, erozivna kretanja tla su i dalje primjetna, a iz skoro svakog mjesnog centra Komunalnom Petnjica prijavljeni su slučajevi klizišta.
U telefonskom razgovoru direktor Komunalnog Petnjica Mithad Cikotić kazao je da su sa svim ekipama i mehanizacijom na terenu.
Obišli su klizište na lokalnom putu od Kutnjeg brda prema školi gdje klizište prijeti da odsječe dio sela ukoliko se nastavi kretanje tla. Situacija nije nista bolje ni u Trnavicama, Savinom Boru, Vrbici, Tucanjama, Dobrodolu i Daščoj rijeci. Pričinjena je ogromna šteta a iz Komunalnog kažu da imaju pune ruke posla kako ne bi dozvolili da se bilo koji putni pravac prekine.

’’Sa kompletnom mehanizacijom smo na terenu, radimo sve što je u našoj moći kako bi spasili ono što se može spasiti. Više informacija o klizištima imaćemo kada se vratimo sa terena ’’, kazao je direktor Komunalnog Petnjica Mithad Cikotić.
D.R.