OBJAVLJENO VANREDNO STANJE U PETNJICI

U ranim jutarnjim satima opštinski tim za upravljanje vanrednim situacijama proglasio je vanredno stanje zbog nezapamćenih padavina koje su pogodile teritoriju naše Opštine na čitavom podučju. Izlile su se Vrbička, Trpeška, Radmanska, Popča kao i rijeka Lješnica. Izlvanje iz korita ovih rijeka ugrozilo je najmenje 25 domaćinstava od kojih su neka uz pomoć opštinskog tim i mještana evakuisana i smještena kod rodbine i prijatelja. Takođe je i velika borba bila da se sačuva i stočni fond kao i poljoprivredni proizvodi, stočna hrana i slično. Znajući da ovakvo stanje zahtijeva brzu reakciju i odgovoran odnos svih subjekata na području naše opštine, ali i Države opštinski tim je reagovao na način kako smo gore izvijestili.
U cilju ublažavanja posljedica ovog nevremena angažovali smo sve raspovožive potencijale kada je u pitanju mehanizacija pa se na terenu nalaze mašine Komunalnog preduzeća iz naže opštine, Vojske Crne Gore, koja je srećom angažovana na izgradnji vodovoda, zatim mehanizacija firme Bemax koja je angažovana na izgradnji puta i angažovali su se još 5 privatnih preduzetnika sa podrućja naše Opšine i to: Esko Latić, Isad Muratović, braća Tiganji Eldar i Damir, braća Hodžići Miro i Baka i Hamo Korać.
Nakon što smo evkuisali ugrožena domaćinstva prioritet smo dali na odbrani važnih saobraćajnica i mostova na najvažnijim putnim pravcima.
Obavijestili smo MUP – Direktorat za vanredne situacije, ministarstvo zdravlja, ministarstvo odbrane i Dom zdravlja u Beranama. Opštinski tim za upravljanje vanrednim situacijama prati situaciju na terenu i ima kontakte sa građanima dok se istovremeno radi na sanaciji poplava.