SAOBRAĆAJNI ZNAK NAPRAVIO PROBLEM U POSLOVANJU FIRMI “TREF”

Saobraćajni znak koji je d.o.o.’’ Komunalna djelatnost’’ iz Petnjice postavilo na putnom pravcu Kraci – Agovska rijeka – Ćemani, prema kojem je ovim putem zabranjeno saobraćanje motornim vozilima ukupne težine preko 28 tona i ukupnog osovinskog opterećenja 7 tona predstavlja ozbiljan problem vlasnicima firme ’’TREF’’ iz Vrbice koji više ovim putem putem ne mogu prevoziti potrebne sirovine za prozvodni pogon a ne mogu ni transportovati proizvode jer im u oba slučaja vozila prelaze pomenutu težinu. Kako je kazao direktor doo ’’TREF -1’’ Damir Tiganj, ovaj potez Komunalnog i Opštine je direktan udarac na njihovo poslovanje i jasan primjer da Opština Petnjica ne promoviše razvoj preduzetništva u Petnjici.
img_3293Tiganjima je ovo jedini prilaz prema proizvodnom pogonu i magacinima koji se nalaze u Donjoj Vrbici i kako kažu bukvalno su primorani da teret pretovaraju daleko od svoje firme i da ga onda vozilima manje težine transportuju do pogona.
’’Vratili smo se 30 godina unazad ovim potezom’’, kaže za portal Radija Petnjica direktor firme doo ’’TREF-1’’ Damir Tiganj.
Dodaje da ni na jednom drugom putnom pravcu iste kategorije u Bihoru nije postavljen ovakav znak, već je to samo urađeno na putnom pravcu prema njihovoj firmi.
’’Želimo da upoznamo javnost sa problemom sa kojim se suočavamo. I da pitamo nadležne u Opštini Petnjica zašto se na ovaj način pokušava otežati rad jedne uspješne firme koja obezbjeđuje egzistenciju za 13 porodica i koja ima namjeru da poveća broj radnika. Za one koji ne znaju, naša firma se bavi proizvodnjom i pakovanjem prehrambenih proizvoda kao i distribucijom istih. Sve se to radi vozilima znatno veće nosivnosti nego što je predviđeno saobraćajnim znakom i praktično smo primorani ili da teret prevozimo polupraznim vozilima ili da vršimo pretovar daleko od firme. Ranije smo imali problem i poteškoće sa prilazom između nas i škole i to smo uspjeli da riješimo. Sad nam se nameće još veći problem. Zato pitamo javnost, da li je ovo primjer podsticajnih mjera za razvoj biznisa i preduzetništva u našoj opštini ili direktno spoticanje’’, dodao je Tiganj.
Tiganj ističe još jednu nelogičnost. Naime, ove godine je dobio odobrenje od Sekretarijata za lokalnu upravu Opštine Petnjica za prevoz robe za sopstvene potrebe za prevoz tereta velike nosivosti i za to je platio taksu. Nije mu jasno kako se nakon toga pomenuti znak našao na baš na ovom putnom pravcu a nije ni na jednom drugom.
On takođe traži od nadležnih da se pomenuti sporni znak ukloni ili izmijeni, kako bi mu bio omogućen prevoz robe do svog proizvodnog pogona i obratno.

DINO RAČIĆ