PRVI ROĐENDAN SREDNJE MJEŠTOVITE ŠKOLE U PETNJICI

Novoformirana obrazovna ustanova Srednja mještovita škola iz Petnjice proslavila je danas prvi Dan škole. Prvi rođendan učenici, nastavnici i rukovodstvo škole proslavili su skromno u skladu sa trenutnim mogućnostima škole.
7. novembar je dan kada je daleke školske 1990-91. godine prvi put održan čas srednjeg obrazovanja u Petnjici, tada u obrazovnoj instituciji koja je bila područno odeljenje  JU Srednje stručne škole ’’Vukadin Vukadinović’’ iz Berana.

Zbog toga je donešena i odluka da sada samostalna ustanova Srednja mješovita škola Petnjica baš na ovaj datum obilježava Dan škole.
U školi se danas odvijala nastava prva dva časa, gdje su na prvom času učenici imali istorijski čas na kojem su se upoznali sa istorijatom škole, dok je drugi čas bio opredijeljen  za sportske aktivnosti. Nakon toga u školi je priređen koktel za profesore, školski odbor i goste.

’’Skromno smo danas našli za shodno da u okviru naših mogućnosti da u kolektivu i privremenom školskom odboru proslavimo prvi Dan škole. Zadovoljni smo periodom otkako smo samostalna ustavnova i preuzimamo dalje korake a sve u cilju da afirmišemo našu školu’’,kazao je v.d. direktora SMŠ Muhamed Adrović.

Adrović je dodao da sve administrativne procedure idu kako je i planirano, škola je ispoštovala sve rokove koji su joj dati od strane resornog ministarstva, odrađen je Statut škole i dobijena je saglasnost na taj Statut, dobijena je saglasnost na unutrašnju organizaciju i sistematizaciju radnih mjesta kao i licenca za rad škole a u narednom periodu škola će se najviše posvetiti kvalitetu nastave i obavezama u školi.

Srednja mješovita škola Petnjica obrazuje i obučava učenike u području rada: Poljoprivreda- proizvodnja i prerada hrane, veterina; Ekonomija, pravo i administracija; Trgovina, ugostiteljstvo i turizam, više od 15 godina. Znanja i vještine koje učenici stiču u učionicama, kabinetima, nastavno proizvodnim objektima i radionicama ove škole pomažu im da nađu posao ili da nastave obrazovanje na visokoškolskim institucijama.

DINO RAČIĆ