ADROVIĆ: SVA PRIČA OPOZICIJE PALA U VODU, DPS JE STOŽER STABILNOSTI U PETNJICI

Mehmed Meša Adrović

Prošlo je 15-ak dana od održavanja izbora za republički parlament, a u Petnjici je sasvim drugačija slika u odnosu na dane predizborne kampanje. Političke strasti i napetost koja je vladala u tim danima danas od njih nema ni traga. DPS je ostvario zapažen rezultat u Petnjici i znatno je povećao svoje biračko tijelo.

Predsjednik OO DPS-a u Petnjici, Mehmed Meša Adrović nije krio zadovoljstvo ostvarenim izbornim rezultatom.
“Prije svega moram da se zahvalim svima onima koji su dali podršku našoj partiji. Njihovo povjerenje i podrška za nas je obaveza više da istrajimo u programskim načelima. Demokratska partija socijalista je još jednom dokazala da je stožer stabilnosti i demokratije u Petnjici. Zabilježila je znatan porast glasova podrške u odnosu na poslednje izbore i time se učvrstila kao vodeća partija u Petnjici”, istakao je Adrović.

„U predizbornoj kampanji svi su krenuli „đonom na DPS“, pokušali su da nas zaplaše razbijajući izloge, rušeći naše bilborde, cijepajući političke plakate, upućivali prijeteće SMS poruke, napadali fizički na naše aktiviste bez razloga i na taj način su pokušali da zaplaše i utiču na naše biračko tijelo. Vrhunac svega jeste fizički napad na mene i na prostorije naše kancelarije u Petnjici. Naravno, sve smo stoički izdržali jer znamo da i nakon 16-og oktobra moramo svi zajedno da živimo u Petnjici. Željeli smo i u tome smo uspjeli da sačuvamo mir i stabilnost u našoj maloj opštini. Valja ostati čistog obraza i u miru. Politika DPS-a je politika koja gleda naprijed i bori se za napredak, razvoj i bolje sjutra. Građani su kao i uvijek prepoznali njen potencijal i to je rezultiralo ponovnom pobjedom“, kaže Adrović.

On je navodne optužbe opozicije o podmićivanju i kupovini glasova demantovao, istakavši da su to očekivani očajnički potezi opozicionih partija svjesnih svog ponovnog poraza.
“DPS se ipak ponovo pokazala kao većinski izbor građana Petnjice i dokazala da je povjerenje u njenu politiku i rad na visokom nivou. A kako i ne bi, kada, već dugo unazad dokazuje da je oslonac i sigurnost za Muslimane/Bošnjake i sve građane Petnjice. Za vrijeme svih previranja u državi i prijetećih nemira, DPS je vodila mudru i zaštitničku politiku, ne srljajući i pametno donoseći odluke u korist mira i stabilnosti u Petnjici”, tvrdi prvi čovjek DPS u Petnjici.
Adrović ističe i da su navodne optužbe opozicije o plaćanju glasova Petnjičanima iz dijaspore takođe svojevrsno hvatanje za slamku i potpuna neistina.
“Nije veliki broj ljudi iz dijaspore glasao, a i ti koji jesu, glasali su za različite partije. To je njihova slobodna volja. Ništa im se nije nametalo i nikakva podmićivanja se nisu desila”, kaže na kraju Adrović.

DENIS BOŽOVIĆ