PROMOCIJA PETNJICE I BIHORA PREKO PORTALA I RADIJA PETNJICA

Priču o Rafetu Čokoviću, posljednjem trgovcu na pijaci u Petnjici, koju je portal Radija Petnjica objavio, prenijeli su gotovo svi štampani mediji u Crnoj Gori. Tim povodom je u Petnjicu danas boravila i ekipa TV Vijesti.  Novinar Boban Obradović, snimio je priču sa Čokovićem i tako ovu crticu iz petnjičkog života zabilježio i u video prilogu.

Novinarima, dopisnicima medija na sjeveru Crne Gore, prema riječima Novovića ali i ostalih poslenika pisane riječi, portal Radija Petnjica i sam radio koristi kao vjerni informator petnjičkih prilika i neprilika. Nerijetko se dešava da određene vijesti iz Bihora dospiju u žižu javnosti tek onda kada se obajave na portalu ili Radiju Petnjica.

14885781_1785310978424296_180851992_nNa isti način promovisan je i klub iz Luksemburga Union 05 Kayl/Tetange, koji vodi Bihorac Mita Ličina. Portal i Radio Petnjica su izvještavali sa prijateljske utakmice, koju je ovaj klub odigrao protiv podgoričke Ribnice, a čiji je sav prihod uplaćen kao pomoć klubu iz Podgorice. Danas su te aktivnosti prenešene i u Dnevnim novinama i to kao velika reportaža i promocija Bihora i rada ljudi iz Bihora.

Time petnjički mediji obavljaju jedan od zacrtanih zadataka a to je promovisanje Petnjice i Bihora.

D.B.