BD FOND OBJAVIO KONKURS ZA STUDENTSKE STIPENDIJE

BD FOND

Nevladino udruženje Bošnjačko – donatorski fond iz Luksemburga objavilo je konkurs za dodjelu studentskih stipendija i dugoročne finansijske podrške siročadima našeg naroda.
Studentske stipendije ovo udruženje isplaćivaće u devet mjesečnih rata dok će se dugoročna finansijska podrška jetimima našeg naroda uplaćivati mjesečno.
Kako su kazali iz BD fonda oni tradicionalno sprovode ovu više nego uspješnu akciju, koja je prepoznata kao jedna od najučinkovitijih iz dijaspore prema zavičaju.
‘’Pomagati studente i ulagati u znanje naše djece je najveća investicija. Takođe odnedavno krenuli smo u akciju sakupljanja novca za siročad našeg naroda. Broj studentskih stipendija utvrđuje se prema raspoloživim sredstvima u budžetu našeg udruženja za tekuću godinu. Pravo na kandidaturu za studentsku stipendiju imaju, u skladu sa statutom, studenti visokoškolskih ustanova, iz osjetljivih društvenih grupa, materijalno ugrožene porodice, deca bez roditeljskog staranja ili porodice sa jednim roditeljom ili starateljem koji su upisani prvi put u tekuću školsku godinu na studije, koji nisu gubili nijednu godinu tokom studija, uz maksimalnu efikasnost tokom studiranja.
Kada je riječ od siročadima iz udruženja apeluju da im se dostave informacije o takvoj djeci. Pravo na to imaju djeca bez jednog ili oba roditelja, sa vidno otežanim materijalnim stanjem.
Djeca koja su zbog eventualnih saobraćajnih i drugih nesreća ili teških bolesti i drugih sličnih uzroka ostala bez staratelja, bez jednog ili oba roditelja i uglavnom bez ikakvih finansijskih primanja.
Njihovo odrastanje bez roditelja nastojimo olakšati na način da im omogućimo mjesečni finansijski prihod na duži period (do punoljetnosti ili završetka školovanja).
Naš moto je ‘’vratimo osmijeh na lice siročeta’’, kažu iz BD Fonda.
Rok za prijavljivanje na konkurs je do 15-og novembra 2016. godine.
Nepravovremena, nepotpuna konkursna dokumentacija neće biti razmatrana.
Postupak dobijanja studentske stipendije ;
Kandidat za dobijanje studentske stipendije podnosi prijavu sa potrebnom konkursnom dokumentacijom u formi uredno skenirane dokumentacije, proslijeđene ne e-mail
[email protected]
Konkursna dokumentacija kandidata treba da sadrži:
-Pisanu molbu (zahtjev).
-Uvjerenje o imovinskom stanju u porodici.
-Uvjerenje o upisanoj tekućoj godini.
-Svjedočanstvo o uspjehu iz prethodne školske godine.
-Identifikaciona dokumentacija.