FAIZ SOFTIĆ: PRLJAVA IGRA ili ZLOUPOTREBA ŠALJIVIH KOMENTARA

Faiz Softić

Pojedini mediji, a pogotovu pojedinci, koriste slobodu pristupa društvenim mrežama , te ih obilato filuju raznim izmišljotinama i lažima koje imaju za cilj dezavuisanje javnosti, ne štedeči pritom autoritete pojedinaca, niti dugo sticani imidž određenih asocijacija.
Tako su, jednu sasvim bezazlenu i ironičnu opasku Saudina Saka Pačariza, na viber grupi ZK “Bihor”uzeli kao moto za svoje pisanije, a sve u cilju da se ovo udruženje, koje godinama nemilice šalje pomoć zavičaju, isturi na stub srama i zalijepi mu se etiketa isturenog odjelja DPS-a.
Bijedno, da bjednije ne može biti!
ZK “Bihor” iz Luksemburga je jedno od najorganizovanijih udruženja u dijaspori i okuplja članove rsaznih profila; od afirmisanih književnih stvaralaca, inžinjera, pa do studenata i učenika.
Počasni članovi ovog udruženja su najuglednije ličnosti iz Crne Gore i Luksemburga, a među njima i predsjednik opštine Rumelanže. Svi oni prepoznali su ovo udruženje kao zdravo i apolitično jezgro i zato su rado prihatili ponuđenu počast.
Konkretno, Sako Saudin Pačariz jeste član ZK “Bihor” i jeste na viber grupi ovog udruženja napisao svoj šaljivi komentar:
  “Pare se dobijaju poslije provjere za koga si glasao, pa nijesmo mi iz DPS-a mahniti!” međutim pomenuti gospodin niti je član DPS –a, niti je državljanin Crne Gore, več skoro trideset godina je BH državljanin i, kao strani državljanin, sa strankama u Crnoj Gori niti ima niti moža imati bilo kakvu vezu.
Njegov šaljivi komentar su očajnički prigrabili pojedinci i neki mediji i njime kao prljavim vešom mašu ispred očiju javnosti.
Zato, poštovani čitaoci i dragi prijatelji, članovi i simpatizeri ZK “Bihor” iz Luksemburga, ne dajte se obmanuti bjelosvjetskim lažama i podvalama kojima se pokušava pokolebati brižljivo i dugo vremena stican imidž ZK “Bihor” iz Luksemburga.
Faiz Softič, književnik
Član ZK “Bihor” i glavni i odgovorni urednik revije Bihor iz Luksemburga.