BSCG IZ NJUJORKA: ODAKLE TOLIKO POSRNUĆE BIHORACA, BOŠNJAKA I GRAĐANA CRNE GORE

BSCG, NY

Ovih smo dana svjedoci zahuktale predizborne kampanje koja se vodi u našoj domovini, gdje se svaka od koalicija i lista bori za bolji plasman po završetku izbora. U demokratskom svijetu u danima predizborne kampanje dozvoljeno je sve kako bi partije i koalicije što bolje prestavile svoj program biračima da bi zadoboli što veću podršku, za svoje programe. Moje reagovanje nije lobiranje za bilo koga jer vjerujem da građani treba da po svom nahođenju glasaju program koji im se učini najbolji i  to je njihovo pravo a ne sa strane da se vrši pritisak na birače.

DPS, koja vlada ni manje ni više nego 27. godina po onom na šta je dovela Crnu Goru, treba da doživi politički debakl, iz više razloga, a ja ću navesti nekoliko. Prvo DPS, sa nekim patuljcima od strankama totalno je izgubio kompas vođenja državnih resursa, zadužili su Crnu Goru, da nas sad niko ne bi ni uzeo sa dugom koji imamo.

DPS je kriv za sva stradanja manjinskih naroda i građana Crne Gore, koji su izgubili živote po Hrvatskoj i BIH, ratujući za interese Velike Srbije. Za deportaciju, za pritvaranje cijelog rukovodstva SDA, čije su članove utamničili i koje su mučili po njihovim kazamatima.

DPS je kriv za izbjeglički val koji su oni isplanirali prema sjeveru Crne Gore i iselili naš narod. Od 1990. do 2016. godine radi se o broju od oko 70.000 građana sjevera Crne Gore, pretežno Bošnjaka i Albanaca. Kada je riječ o zadnjem talasu iseljavanja, veliku odgovornost snosi i Bošnjačka stranka, koja je od dolaska u vlast iznevjerila sve bošnjačke interese zarad malo vlasti i koristi uže i sire rodbine, kumova i partijskih funkcionera i u tom foteljaškom zanosu su zaboravili ono zbog čega ih je narod izabrao! Došlo je vrijeme da polože račune 16. oktobra. Crnoj Gori treba sloboda tužilaštva i medija. Prva obaveza građana Crne Gore je da skine okove i lance sa pravosudnih organa tužilaštva i da građani budu ti koji će se pitati u Crnoj Gori. Građani moraju doprinijeti skidanju okova straha sa institucija koje su sigurnim korakom vodile Crnu Goru, u dužničko ropstvo i zaustaviti zloupotrebu resursa države i rasprodaju državne imovine sumnjivim tajkunima.

Posle objave nekih medija da je počela kupovina ličnih karata i plaćanje putnih troškova za ljude iz dijaspore da glasaju i spasavaju režim DPS-a,  mi u USA  nijesmo iznenađeni tom ustaljenom praksom doušnika DPS, koji za sitne interese rade takve prljave poslove. Po čemu su to Milo i DPS zaslužili da dijaspora glasa baš dželata Bošnjaka. Jedan slavni komentator rekao je : ‘’da li je moguće da posle svega što je DPS  uradio dijaspori, da nabrojimo ukratko, svu ovu dijasporu je isterao Milo i DPS, sa njegovom politikom 90-tih godina, dijaspora nema pravo glasa, nije zastupljena tamo gdje se odlučuje, djeca dijaspore teško mogu da dobiju državljanstvo, pravo na nekretnine im je uskraćeno, plaćaju porez ko stranci, sva prava dijaspore je DPS sa njihovim sefom je oduzeo dijaspori uz pomoć Bošnjačke stranke’’. Je li to dovoljno da Bihorci progledaju svojim očima?
Apel Bihorcima u Dijaspori; predsjednika Bošnjackog saveza Amerike.

Poštovani Bihorci i Bihorke, posle objave u medijima nekih imena i operetivaca koji rade za DPS, želim da vas upozorim da nemate pravo raditi takve nezakonite stvari. Ne mogu se čudu načuditi da ste toliko moralno posrnuli da za takvu siću i neke troškove koji će vam biti isplaćeni zaustavite točak demokratskih promjena u Crnoj Gori, jer vas dosta nasijeda na Milovu uhodanu taktiku da se brani Crna Gora, od koga? Samo vam ne reče da su on i njegovi kompanjoni ojadili Crnu Goru. Gdje god dođe plaši vas  četnicima. Četnika ima po Crnoj Gori i to je fakat i bolje da znamo ko su ti četnici, sve vam to Milo kaže kad dođe u bošnjačke sredine. Postavlja se pitanje zašto šef DPS-a, nikad ne odgovori ko mu je bio deda Blažo i kome je on služio i kojoj vojsci. Bilo bi vrijeme da kažete šefu DPS hvala ne treba da nas više braniš, pa nek nam bude kako nam bude. Vrijeme je braćo Bošnjaci Bihora i Crne Gore, da ugradite u zid slobodne Crne Gore bar jednu ciglu i omogućite da dođe do demokratskih promjena i da konačno skinete jaram sa mog naroda! Jaram polrtonstva, da ne budete uvijek dežurni krivci u Crnoj Gori.
Poslije ovih spiskova koji su se pojavili pozivam državnog tuzioca da sprovede istragu o ovim navodima, i da se svi oni koji su se našli na spisku prilikom ulaska u Crnu Goru saslušaju i ispitaju u vezi ovog slučaja.
I da o tome obavijeste javnost i sve institucije države Crne Gore, a mi u inostranstvu ćemo posle objavljivanja imena ljudi koji su kršili zakon Crne Gore, i zemlje iz koje dolaze pokrenuti postupak kod nadležnih organa gdje prekršioci borave i punim imenom i prezimenom upoznati javnost.
 Predsjednik BSCG u NY, Esad Rastoder