DPS PETNJICA: NE PLAĆAMO DOLASKE, NEKA SVI GLASAJU KOJI IMAJU PRAVO

Kako smo saznali, Adrović je kandidat za mjesto potpredsjednika DPS-a Crna Gore. 

Demokratska partija socijalista ne plaća glasačima iz dijaspore dolazak na glasanje, saopštili su iz petnjičkog odbora te stranke, navodeći da opozicioni mediji ponovo pokušavaju da konstruišu aferu uoči izbora.

Predsjednik petnjičkog odbora DPS-a, Mehmed Adrović, kazao je da opozicioni mediji koordinirano, baš kao i pred svake izbore, pokušavaju da konstruišu aferu plasirajući neistinu da ta partija plaća glasačima iz dijaspore dolazak na glasanje.

„Umjesto da ih raduje najava da će na izborima 16. oktobra što veći broj građana Crne Gore iskoristiti svoje pravo da glasa, i na taj način samo osnažiti demokratsku odluku o budućoj vlasti – opozicioni mediji su u panici zbog mogućnosti da se to dogodi“, kaže se u saopštenju Adrovića.

Prema njegovim riječima, to mediji, u pokušaju da nekoliko dana uoči izbora iskonstruišu novu aferu, zaboravljaju ključnu činjenicu – da li ti građani Crne Gore imaju zakonsko pravo da učestvuju u glasanju 16. Oktobra.

„Za DPS je neprihvatljiva podjela građana na one kojima bi opozicija dozvolila da glasaju i na one koji im se ne sviđaju, pa bi ih spriječili u tome. Jedini uslov jeste da se njihovo ime nalazi u biračkom spisku, dakle da na to imaju zakonsko pravo“, kazao je Adrović.

Kako je naveo, opoziciji bi bilo pametnije da razmisli zašto su sve birače koji 16. oktobra dolaze u Crnu Goru iz inostranstva okarakterisali kao glasače DPS-a.

„Razlog leži u činjenici što i oni, kao i ubjedljiva većina građana koji žive u Crnoj Gori, u politici naše partije prepoznaju jedinu garanciju sigurnosti i daljeg uspješnog razvoja“, zaključuje se u saopštenju Adrovića.