KRIVOKAPIĆ: SDP POKAZUJE KAKO JE LIJEPO BITI SLOBODAN ČOVJEK

Sinoć je u punoj sali Centra za kulturu u Petnjici održana predizborna tribina liste “SDP – Ranko Krivokapić – Država svima”.

Predsjednik SDP-a i nosilac liste, Ranko Krivokapić je govoreći o DPS-u rekao da im je SDP dao priliku da budu dio vječne Crne Gore, gdje se čast, poštenje i dostojanstvo nije prodavalo.

“SDP pokazuje kako je lijepo biti slobodan čovjek, kako je lijepo kad vam političari služe, a ne prijete. Kad vlast bude služila, kad država ne bude jednoga ili jedne partije tada će doći boljitak u narod. Bez toga boljitka biti neće. SDP je dokazala da ko ne mijenja i ne popravlja ne može trajati. Oni se više ne mogu promijeniti. Gramzivost i pohlepa uništava i njih i ovu državu.

Zaustavićemo poharu i obnovićemo Crnu Goru, jer ako su naši đedovi i očevi iz pepela mogli da dignu poratnu Crnu Goru možemo i mi danas. Imamo više znanja, više partnera da to učinimo.

Svi su na Balkanu mijenjali vlast, zadnji prije 15 godina, vrijeme je da i mi to učinimo. Hoćemo Crnu Goru đe država pripada svima, a ne samo njima.”, kazao je Krivokapić.

Kandidat za poslanika, inače Petnjičanin, Rifat Rastoder  je rekao da ako  ijedna od partija sa političke scene zavrjeđuje podršku to je SDP,  jer je od osnivanja, sve što je činila, radila za multietničko biće Crne Gore. “Uz pomoć naše partije natjerali smo i druge da pomognu Bihoru i da nam vrate opštinu nakon što smo ih 10 godina ubjeđivali u to. Razišli smo se u koaliciji jer nijesmo uspjeli da obuzdamo njihov osjećaj državne imovine kao prćije njihovih prijatelja i sljedbenika za koje su ekonomija i biznis samo vještine snalaženja ili hajdučija. Oni su od nekadašnjih studentskih pripravničkih revolucionara i proletera danas  postali jedni od najbogatijih ljudi u Evropi. Klasična pohlepa postala je njihova neizbježna karakteristika.

Utvrdiše da su  oni sačuvali mir, a vi znate ko je tokom tih tragičnih godina vapio za mirom, a ko je hapsio, terorisao i prisilno vodio u rat. Ja kao neko ko piše o tom vremenu sve to ovih dana nanovo preživljavam i zato mi neistine još teže padaju”, rekao je Rastoder.

Potpredsjednik SDP-a, još jedan Petnjičanin, Almir Rebronja je naveo da današnji skup pokazuje koliko je SDP jak i u Petnjici, i u Crnoj Gori. “Na našim leđima iznijeli smo projekat Opštine Petnjica na svjetlost dana.

Onaj koji je ovdje govorio o šunjanju, a koji je stavio potpis na formiranje Ravnogorskog pokreta, i onaj čija partija proglašava četnicke vojvode za počasne građane, dođe u Petnjicu i naziva Bihorce izdajnicima Crne Gore. Njihova Crna Gora je Crna Gora organizovanih kriminalnih grupa”, poručio je Rebronja.

Okupljenima su se još obratili i kandidati za poslanike Džavid Šabović, Draginja Vuksanović, Mirel Radić Ljubisavljević, Tufik Bojadžić, dr Izet Bralić, Ervin Spahić, Mirko Pavićević i dr Elvis Omeragić.