ŠAHOVSKI TURNIR: PETNJIČANI ČETVRTI U JAKOJ KONKURENCIJI

Proteklog vikenda u Trpezima, u etno selu Vrelo, održano je takmičenje u Drugoj crnogorskoj ligi za 2016. godinu u šahu. Takmičari pet crnogorskih klubova sastali su se na izvorištu Trpešnice kako bi na crno-bijelim poljima odmjerili snage, družili se, a za najbolje Šahovski savez Crne Gore je pripremio nagrade.

Pobjednik turnira je ekipa ŠK Ljubomir Đurđić iz Bijelog Polja, a drugo mjesto zauzeo je ŠK Šahmatik iz Budve i time su se plasirali u viši rang, pa će od naredne godine igrati u Prvoj ligi Crne Gore.

Šahovski klub Bihor je u jakoj konurenciji zauzeo četvrto mjesto.

Svečanosti otvaranja u petak u 16 sati prisustvovali su i predsjednik ŠSCG Radojica Grba i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović, koji su u ime organizatora ovog turnira pozdravili prisutne takmičare i poželjeli im prijatan boravak u Trpezima, sa željom da takmičari ostvare najbolje rezultate.

Domaćin turnira je šahovski klub Bihor. Predsjednik ovog kluba Denis Šabotić kazao nam je da im je veliko zadovoljstvo što je ŠSCG prepoznao ovaj klub kao ozbiljnog partnera, a proizvod toga je to što smo ovog vikenda imali takmičenje u Trpezima.

‘’Na kraju turnira možemo biti zadovoljni jer bi u svojoj debitantskoj godini bilo pretenciozno očekivati plasman u viši rang. ŠK Bihor je već napravio uspjeh time što je uspio da sa upravom ŠSCG i Opštinom Petnjica organizuje odigravanje druge lige u našoj opštini’’, kazao je Šabotić.

Za Bihor su igrali Šabotić Denis, Almir Ramdedović, Šabotić Mirsad, Babačić Alen, Palamar Ferid, Ajdarpašić Mehmed, Ramčilović Armin, Adrović Esko, Šabotić Rameza i Kočan Ferid.

DINO RAČIĆ