PORAZ KAO USPJEH

Danas je u luksemburškom gradu Tetanžu odigrana utakmica drugoga kola kupa Luksemburga između ekipa Unon 05 Kayl-Tetange i prvoligaša Luksemburga – ekipe Petonž (Petange).
Igralo se pod izuzetnim vremenskim uslovima: nit sunce – nit kiša, i stotinak prisutnih, većina od njih bili su doseljenici sa prostora Bihora, uživali su u izuzetoj fudbalskoj predstavi, gdje se vidjelo bezbroj dobrih akcija, prilika za gol, a vidjeli su i pet pogodaka; tri u mreži ekipe Unona 05 Kayil-Tetange i dva u mreži prvoligaša Petanže.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku gostiju iz Petanga, da bi drugo poluvrijeme apsolutno pripalo domaćinu kada su i postigli dva gola i stvorili još nekoliko vrlo izglednih prilika za gol. Nedostatak povrijeđenih Muratovića i Agovića se pokazalo kao veliki hendikep u ekipi domaćina.
No, iako su poraženi, ekipa Union 05 Kayl – Tetange, je pokazala izuzetnu igru tako da, gledajući sa sportskog aspekta, možemo zaključiti da je i ovo uspjeh, jer je prije svega prikazan istinski sport.
Mita Ličina, predsjednik kluba, iako je očekivao pobjedu, kaže:
„Šta da kazem? Mogu samo da pohvalim igru naše mlade ekipe, igrali smo dobro imali smo više šansi od favorizovane ekipe Petange, primili smo gol iz sumnjivog penala koji je sudija poklonio ekipi Petanga, poslije toga gola smo malo pali, to je protivnik isoristio i uvećao prednost i sa dva brza gola poveo sa 3:0. Tada naša mlada ekipa pokazuje pravi karakter preuzima inicijativu, dominira i postižemo dva gola i, na našu žalost, nedostajalo nam je malo sportske sreće da dođemo do izjednačenja. Ali ova današnja igra protiv ekipe, koja ima 10 puta veći budžet, ohrabruje i pokazuje da smo na pravom putu. Zahvaljujem se, ovim putem, svima koji su došli da nas podrže, posebno doseljenicima iz Bihora i drugih krajeva ex-YU!!!“ – zaključio je Ličina.

F.S.