ŠAHOVSKI TURNIR ZA PLASMAN U PRVU LIGU

U organizaciji šahovskog Saveza Crne Gore Opština Petnjica je domaćin šahovskog turnira u drugoj ligi Crne Gore. Takmičenje se održava za vikend u etno selu “Vrelo” u Trpezi. Druga crnogorska liga u šahu za 2016.godinu odigrava se u jednom terminu, a dva najbolje plasirana kluba izboriće plasman u prvu ligu Crne Gore.

Na takmičenju učestvuju klubovi iz Podgorice, Kolašina, Bijelog Polja, Budva i tehnički organizator ovog takmičenja šahovski klub “Bihor” iz Petnjice.

“Ovo je nas debitantski nastup i prilika da vidimo sa kakvim potenicijalom trenutno raspolažemo. Odabrali smo 10 takmičara koji će se boriti da nač klub u debitantskoj godini izbori status prvoligaša. Konkuremcija jeste jaka ali, mi tražimo svoju šansu. Uspjeh smo već postigli činjenicom da se jedno ovakvo takmičenje u organizaciji šahovskog saveza Crne Gore, odigrava kod nas u Petnjici”, izjavio je Denis Šabotić za portal Radija Petnjica predsjednik šahovskog kluba Bihor. Turnir se igra po Bergerovom sistemu 5 kola. Osnovni sastav čini 10 igrača a igra se na šest tabli. Za Petnjičane će nastupiti ekipa u sastavu: Denis Šabotic, Almir Ramdedović, Mirsad Šabotić, Alen Babačić, Ferid Palamar, Mehmed Ajdarpašić, a rezervni igrači su: Armin Ramčilović, Esko Adrović, Rameza Šabotić, Ferid Kočan. Svečano otvaranje i početak je zakazan za danas u 16 časova.

DENIS BOŽOVIĆ