MARKOVIĆ: IZ PETNJICE SE VIŠE NEĆE ODLAZITI

Konvencija DPS-a
Demokratska partija socijalista održala je sinoć konvenciju u Petnjici na kojoj su se građanima Bihora obratili potpredsjednik DPS Duško Marković kao i članovi lokalnog DPS u Petnjici. 
 
Marković je kazao da je zadovoljstvo biti u kući koja je dobijena nakon više od pola vijeka. On je istakao da je glasovima DPS ispravljena višedecenijska nepravda prema stanovnicima bihorskog kraja. 
“Prije 10 godina Petnjičani su rekli pobjedničko “Da” obnovi nezavisnoti Crne Gore. Zajedno smo u teškim godinama gradili Crnu Goru i naučili da učvršćujemo njene temelje. U vremenu ratnog vihora koji je prohujao Balkanom, mudra i zrela politika DPS sačuvala je mir i obezbijedlila sigurnost građana Crne Gore”, rekao je Marković.
On je istakao da DPS kreira politiku kojom jača sklad različitih vjera i kultura i običaja što je kako kaže, vjekovima krasilo Crnu Goru.
“To je bila i ostala snaga naše države. Sada ćemo na isti način, sigurnim korakom ojačati vašu opštinu. Odavde se više neće odlaziti, već će ovo biti mjesto i kraj gdje će se ostajati i rado dolaziti”, rekao je Marković.
Da će to ce biti jedan od prioritetnih zadataka DPS i nove Vlade jasno govori, kaže Marković ispunjeno obećanje da će Petnjica dobiti prvu mješovitu školu. 
“Petnjica je na mapi Crne Gore tačka koja spaja Berane, Plav, Gusinje, Rožaje, Bijelo Polje i prirodno je da se putevi ekonomskog razvoja ukrštaju baš na ovoj teritoriji. Naša politika biće usmejrena ka ravnomjernom razvoju države posebnim mjerama i olakšicama za sjever”. kaže potpredsjednik DPS.
On se osvrnuo i na političke protivnike njegove partije, istakavši da oni nude bajke i predlažu projekte kojima, kako kaže, gurnuli Crnu Goru na dno svih razvojnih  procesa. 
Prokomentarisao je i bivše koalcione partnere SDP, za koje kaže da ih je DPS iz izbora u izbore, nosila na svojim leđima.
“Ali kada im je taj dio vlasti  koji su priznajmo nezasluženo dobijali u našoj koalciiji postao premalen okrenuli su nam ledja. U toj opijenosti sopstvenim veličinom nijesu shvatili kolika je snaga DPS niti da će im se ta izdaja obiti o glavu. Danas su tu gdje jesu u grčevitoj borbi da dohvate cenzus kako bi se nekkao ušunjali u parlament”, rekao je Marković.
Dodaje i da Crnu Goru neće prepustiti nedobronamjernim političarima.
“Da su bolji od nas i da nude više pa i da kažemo: Alal vjera, ali ne, 16.oktorbra ćete im reći: glas za DPS je glas za Petnjicu, za Bihor i za Crnu Goru”, ističe Marković.
 
 
Svaki glas za opoziciju je glas protiv Crne Gore
 
Marković je ponovio da je na izborima 16.oktobra neophodno sačuvati tekovine građanske Crne Gore. 
“Nikada ne smijemo zaboraviti da te vrijednosti nisu date jednom za svagda. 16. oktobra zajedno ćemo odbraniti te vrijednosti od onih koji bi da nas vrate sa puta u EU i NATO na balkanske raskrsnice i vjetrometine. Zašitićemo državu i sve ono što je trajna tekovina našeg čovjeka”, kaže potpresjednik DPS. Napominje da oni koji su Skupštinu napali i spolja i iznutra nemaju šta da traže prema Petnjičanima. 
“Svaki glas za njih je glas protiv Crne Gore i protiv vaše budućnosti”, zaključio je Marković.