FEJZIĆ: BAJRAM DA NAS PROBUDI I UČINI KORISNIM

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori danas je u Podgorici priredio bajramski prijem, kojem su prisustvovali brojni državnici, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici javnog i kulturnog života, kao i članovi zajednice, javlja Anadolija.
“Neka uzvišeni Alah učini da ovaj Bajram bude Bajram buđenja i jedinstva i neka nas učini koristnim zajednici i društvu”, poruka je reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifata ef. Fejzića povodom nastupajućeg najvećeg islamskog blagdana, Kurban-bajrama, javlja Anadolija.

Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori danas je u Podgorici priredio bajramski prijem, kojem su prisustvovali brojni državnici, predstavnici diplomatskog kora, predstavnici javnog i kulturnog života, kao i članovi zajednice.

Fejić je istakao da Kurban-bajram sublimira dva instituta islama, hadž i kurban.

“Uvijek i na novo nas podsjećaju na prolaznost. Pred Bogom je najplemenitiji onaj koji je najpobožniji. Danas je dan Arefata, kada naše hadžije traže i dobijaju oprost od Allaha. Merhamet nam nalaže da se podsjetimo nevinih žrtava, koje su na današnji dan stradale u Njujorku. Solidarni smo sa žrtvama od Njujorka preko Pariza do Ankare”, kazao je Fejzić.

Današnjem bajramskom prijemu prisustvovao je ambasador Turske u Crnoj Gori Serhat Galip.

Najveći islamski praznik Kurban-bajram počeće sutra, a trajaće četiri dana.