PODIJELJENI SOLARNI PANELI POLJOPRIVREDNICIMA

Danas su u Centru za kulturu Petnjica svečano uručeni solarni paneli za 20 poljoprivrednih proizvođača sa područja Opštine Petnjica. Panele su dobili proizvođači čija se poljoprivredna djelatnost u određenom dijelu godine sprovodi na katunima, do kojih ne postoje elektronaponske mreže, pa im je samim tim otežano bavljenje ovom djelatnošću.

Kako nam je kazao koordinator ovog projekta mr Adis Ličina poljoprivrednici će imati četiri sijalična mjesta a uz pomoć solarnog panela mogu puniti mobilne telefone i slušati radio.

‘’Na osnovu programa podsticajnih mjera Opština Petnjica  je za 2016. godinu opredijelila oko 7.800 eura za nabavku solarnih kolektora. Gledali smo da panele dobiju ljudi kojima je to zaista potrebno i koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom a nemaju nikakvih uslova da dovedu električnu energiju do svojih katuna. Komisija je u proteklih 20 dana obilazila teren i obišla više od 30 domaćinstava koja su konkurisala za ovaj projekat. Nismo svima mogli izaći u susret, ali mislimo da smo napravili pravednu raspodjelu, a pri tome nismo ni ove ni prošle godine obraćali pažnju na partijsku ili bilo koju drugu pripadnost’’, kazao je Ličina za portal Radija Petnjica

DINO RAČIĆ