PRVACIMA KNJIGE I POKLONI OD OPŠTINE I ZK BIHOR – U PETNJICI SAMO 24 ĐAKA PRVAKA

Danas je u prostorijama OŠ „Mahmut Adrović“ priređena prigodna svečanost za učenike prvog razreda. Direktor osnovne škole Ervin Duraković je pozdravio đake prvake i njihove roditelje i poželio im dobrodošlicu i sreću u školovanju i svom obrazovanju. Enver Rastoder, član upravnog odbora Zavičajnog kluba „Bihor“ iz Luksemburga, uručio je poklon paketiće, koje je ovaj klub obezbijedio za sve učenike prvog razreda na području opštine Petnjica. I ove godine je lokalna uprava obezbijedila udžbenike za prvake, a za učenike čiji su roditelji korisnici materijalnog obezbjeđenja udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo prosvete i Centar za socijalni rad.

„Odličan gest naše dijaspore koja ovakvim svojim djelovanjem pokazuje da nije zaboravila zavičaj. Takođe, moram istaći i dobar potez i lokalne samouprave, ali, gajim nadu da će od naredne godine, proširiti broj razreda kojima bi poklanjali knjige, barem na prvi četvorogodišnji ciklus školovanja, po ugledu na neke opštine u okruženju“, izjavio je direktor osnovne škole Ervin Duraković za portal Radio Petnjica.

Uručujući knjige prvacima, Samir Agović je pozdravio roditelje i učenike i istakao da opština želi da pomogne i roditeljima i učenicima, a ta pomoć se ne ogleda samo kroz udžbenike već i kroz adaptaciju školskih objekata. Opština želi da afirmiše ono što rade djeca u školi i da obezbijedi uslove za kvalitetnu nastavu a time i kvalitetan obrazovni proces.  Agović je iskoristio priliku da iskaže zadovoljstvo zbog toga što je Petnjica dobila samostalnu srednju školu, što je i potvrda da se želi olakšati i roditeljima i učenicima obrazovanje u sopstvenom gradu.

„Dragi moji učenici, u ime moje i mojih saradnika iz lokalne uprave još jednom vam čestitam i želim vam da budete zdravi i veseli i dobri učenici, a vama, dragi roditelji želim da čestitam na uspjehu što ste ovako finu djecu nam doveli“, istakao je Samir Agović.

Ove školske godine u osnovnoj školi „Mahmut Adrović“ upisano je 14 đaka prvaka, a u isturenim odjeljenjima njih 10. U odnosu na prošlu kada je upisalo 13, odnosno pretprošlu kada je broj upisanih u prvi razred bilo 15, ovogodišnji broj upisanih je dobar pokazatelj da se broj povećava.

Danas je počela i školska godina u novootvorenoj Srednjoj mješovitoj školi. Prema izjavi VD direktora Muhameda Adrovića, 39 učenika je polaznika u prvi razred srednje škole. Najveći broj upisanih, njih 25 je na smjeru ekonomski tehničar. Zvanje veterinarskog tehničara u ovoj školskoj godini želi da ima njih 6 a poljoprivredni smjer upisalo je 8 svršenih osnovaca.

Srednju mješovitu školu u Petnjici, sledeće sedmice će posjetiti i Ministar prosvete Bošković.

DENIS BOŽOVIĆ.