MARKOVIĆ: PETNJICA ĆE IMATI SNAŽNU PODRŠKU VLADE CRNE GORE

Marković i Agović

Podpredsjednik Vlade CG Duško Marković, boravio je danas u radnoj posjeti u Petnjici i tom prilikom je razgovarao sa predsjednikom opštine Samirom Agovićem.

Marković je konstantovao da je opština Petnjica na dobrom putu da iskoristi svoje resurse i potencijale koje ima i da će tome doprinijeti ubrzani razvoj infrastrukture koji se odvija u Petnjici.

Predsjednik opštine Samir Agović je istakao da je podrška Vlade CG značajna i da su projekti koji se realizuju pravi pokazatelj dobrog odnosa Vlade CG prema Petnjici. Postoji perspektiva okrazvoja realnog sektora i zapošljavanja na polju razvoja poljoprivrede, turizma, drvoprerade i korišćenja hidropotencijala. Predsjednik opštine je Markovića upoznao sa potencijalnim investitorima i sa zahtjevom za ustupanjem zemljišta za izgradnju fabrike. Konkretno, razgovaralo se o strateškom partneru iz EU koji planira da otvori postrojenje za drvopreradu i uposli oko 35 radnika.

Takođe je pomenuta izrada prostornog plana opštine Petnjica, za koji je ministarstvo održivog razvoja i turizma obezbijedilo sa opštinom Petnjica zajednički model finansiranja.

Predsjednik opštine je ukazao na potrebu otvaranja što više državnih organa u Petnjici kako bi se zadovoljile sve potrebe građana Petnjice.

DSCN1107Podpredsjednik Vlade CG je iskazao zadovoljstvo radom opštine Petnjica kao i dinamikom aktivnosti kpoje provodi, što pokazuje da opština Petnjica ima jasnu viziju svog razvoja.

„ Sa nivoa Vlade CG opština Petnjica će imati snažnu podršku i pomoć za razvoj infrastrukture ali će Vlada napraviti akcioni plan za razvoj Gusinja i Petnjice, kako bi se na što brži način ove novoformirane opštine osnažile i kako bi im se stvorile pretpostavke za održivi razvoj i egzistenciju“, istakao je Marković.

U završnici posjete, podpredsjednik Marković je obišao zgradu Opštine Petnjica u izgradnji i izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova.