PREDSTAVNICI PETNJICE U POSJETI SJENICI

Posjeta Sjenici

Protekle subote u Sjenici je održana smotra folklora u okviru manifestacije ‘’Naša Sjenica 763’’ povodom Dana Sjenice. Učešće na smotri uzelo je KUD Bihor iz Petnjice, koje ima tradicionalno dobre odnose sa Ustanovom kulture iz Sjenice i njihovim Kulturno-umjetničkim društvom. KUD ‘’Bihor’’ se sjeničkoj publici predstavio sa igrom ‘’Šarenika jabuka’’ a pored KUD-a Bihor na manifestaciji se predstavilo još 12 kulturno-umjetničkih društava.

Prilikom dolaska u Sjenicu omladina iz Petnjice je srdačno dočekana od strane svojih vršnjaka, a predstavnicima KUD-a Bihor i Centra za kulturu Petnjica upriličen je doček kod rukovodstva Ustanove kulture Sjenica. Tom prilikom je istaknuta jako dobra saradnja ove dvije ustanove.
Manifestaciju povodom Dana Sjenice posjetio je i predsjednik Opštine Petnjica Samir Agović sa saradnicima, gdje je srdačno dočekan od strane predstavnika Opštine Sjenica na čelu sa predsjednikom Hazbom Mujovićem. Agović je u neformalnom razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave iz Sjenice razgovarao o mogućnostima saradnje ove dvije opštine i potencijalima.

‘’Sjenica sve više ulaže u turizam i poljoprivredu i svake godine bilježimo rast broja turista, posebno iz inostranstva. Kada su u pitanju Dani Sjenice kao dio turističke ponude tokom ove manifestacije posjetioci će moći da probaju više od stotinu različitih slatkih i slanih pita i da se takmiče tokom degustacije.Uz bogate ukuse, posjetioci će moći da uživaju u zabavnom programu i da razgledaju postavljene štandove sa ćilimima i drugim predmetima narodne radinosti, umjetničim slikama, suvenirima, medom, mliječnim i mesnim prerađevinama. Posetiocima se preporučuje da boravak u sjeničkom kraju upotpune obilaskom čuvene Ledenu pećine i najveće turističke atrakcije – Sjeničkog jezera kao stanište bjeloglavog supa’’, kazali su predstavnici Opštine Sjenica.

DENIS BOŽOVIĆ