TURNIR U ŠAHU U PETNJICI U NEDJELJU 31. JULA

Šahovski klub „Bihor“ iz Petnjice organizuje „III opštinski šahovski turnir“ u sklopu manifestacije „Bihorsko kulturno ljeto“. Turnir će se održati 31 jula u prostorijama škole „Mahmut Adrović“ u Petnjici.

 „Ono što je karakteristično za ovaj turnir jeste to da je rejting, što bi značilo da svaki takmičar se bori za bodove na rejting listi. Sama činjenica da se radi o jednom takvom turniru, govori da će njegov kvalitet biti na zavidnom nivou. Očekujemo dolazak majstora i velemajstora ove igre iz Crne Gore i regiona. Čini nam posebno zadovoljstvo što će gost turnira biti i predsjednik šahovskog saveza Crne Gore, Radojica Grba. Misija našeg kluba jeste da omasovima ovu drevnu igru i među Bihorcima, jer smatramo da među mladim našega kraja postoje talenti za šah, samo im treba pružiti priliku da se iskažu a mi smo tu da im pomognemo na putu ka tituli majstora i velemajstora“ izjavio je za portal Radija Petnjica, sekretar kluba „Bihor“ Almir Ramdedović i dodao da veliku zahvalnost duguju opštini Petnjica koja je imala sluha i prepoznala značaj ovog turnira kao i šaha kao sportske aktivnosti u globalu za područje naše opštine.

Organizator je uz novčane nagrade koje su obezbijeđene za prvih deset plasiranih takmičara, pehari za prva tri mjesta, kao i medalje i diplome. Takođe je obezbijeđena novčana nagrada za najbolje plasiranog domaćeg igrača. Domaćin je obezbijedio i prigodni doček za goste sa strane i sve učesnike turnira i time opravdati epitet dobrog domaćina koji za zada uspješno nose. 

Značajno je i to što se turnir organizuje u vrijeme kada u Petnjici boravi veliki broj ljudi iz dijaspore i koji svoje odmore provode u zavičaju i da među njima ima ljubitelja šaha i ovo im je izvanredna prilika da svoje znanje i umijeće pokažu na tabli, što je dobar broj njih i najavio kako su saopštili iz šahovskog kluba „Bihor“.

Turnir će početi u 11 časova, a kotizacija je po igraču 5 eura. 

D.B.