OO SDP PETNJICA: OPŠTINSKA VLAST MORA DA RIJEŠI PITANJE JAVNOG PREVOZA

Građani Opštine Petnjica se već duže vrijeme bore sa problemom koji se tiče javnog prevoza. Posljednjih nekoliko sedmica čak ne postoji linija koja saobraća na putu Petnjica-Berane ili Berane-Petnjica, kao ni od Petnjice prema najudaljenijim mjestima u opštini: Savin Bor, Vrševo, Vrbica, Johova voda, Poroče…

Petnjički odbor Socijaldemokratske partije pita da li u Crnoj Gori ili u bilo kojoj drugoj zemlji postoji opština čiji su građani suočeni sa činjenicom da u 21. vijeku ne mogu dobiti osnovnu uslugu, uslugu javnog prevoza i da su prepušteni samima sebi.

“Takođe, želimo da pitamo čovjeka koji drži monopol nad javnim prevozom-pogotovo u našoj Opštini, da li će nastaviti sa ovakvim načinom ispoljavanja lokalpatriotizma ili će konačno prestati da sagledava lične interese i preduzeti nešto po pitanju ovog problema”, pitaju iz OO SDP Petnjica.

U saopštenju ovog odbora se dalje ističe da su svjesni činjenice da u Petnjici živi veliki broj ljudi koji su u poodmaklim godinama i da zbog nedostatka autobuske linije do Berana često ne mogu doći do ljekara i dobiti adekvatnu ljekarsku pomoć.

“Petnjica je  prije čak 50 godina imala daleko uredniji i organizovaniji prevoz putnika i đaka, pa se pitamo-da li mi to sa razvojem i napretkom idemo naprijed ili unazad? OO SDP Petnjica apeluje na nadležne da sto prije preduzmu nešto po ovom pitanju i omoguće građanima Petnjice bar najosnovnije uslove za život jer smo svi svjesni da ni njih nemamo. Ovaj problem bi se mogao riješiti donošenjem odluke Opštine po kojoj bi se regulisao prevoz do najudaljenijih mjesta kombi prevozom, uz određene uslove. Mi vjerujemo da bi ovakvo rješenje bilo od velike pomoći građanima”, stoji u saopštenju OO SDP Petnjica.