OBILJEŽENA GODIŠNJICA NVU LICA SA INVALIDITETOM

Sinoć je u sali Centra za kulturu Petnjica održana svečanost povodom godišnjice od osnivanja NVU ’’Lica sa invaliditetom’’. Petnjica na kojoj su se članovi ovog udruženja osvrnuli na urađene aktivnosti u prošlog godini ali i na buduće planove.
Na svečanosti su dodijeljene i zahvalnice pojedincima i institucijama koji su doprinijeli da ova NVU napreduje i postane prepoznatljiva u Petnjici a i šire kao iskreni borac za prava lica sa invaliditetom.
Uz prigodan program svečanost je otvorio predsjednik ovog udruženja Denis Ramdedović koji je istakao da je ponosan što je na čelu ovog udruženja.

’’NVU ’’Lica sa invaliditetom’’ već neko vrijeme uspješno se bavi problemima i pitanjima lica sa invaliditetom i nastoji da ih integriše u svakodnevna društvena zbivanja, a sve to ne bi bilo moguće bez donatora i ljudi koji nas podržavaju na našem putu i ja im se zbog toga od srca zahvaljujem’’

Od budućih aktivnosti iz udruženja su istakli posebno projekat koji su dobili od Igara na sreću a tiče se informatičkog opismenjavanja lica sa invaliditetom. Kurs računara će pohađati otprilike oko 5 članova, a cilj je da se na ovaj način lica sa invaliditetom informatički opismene što bi im pomoglo u obavljanu svakodnevnih aktivnosti.
DINO RAČIĆ