MUHOVIĆ ODGOVORIO ADROVIĆU: TREBA JEDAN RAFETOV MIG I NEMA VAS

Adnan Muhović

Polemika između predsjednika OO DPS Mehmeda Meše Adrovića i predsjednika OO BS Adnana Muhovića se nastavlja nesmanjenom žestinom. Prenosimo integralno reagovanje Muhovića.

“Uvaženi predsjedniče lokalnog odbora DPS-a, čitajući vaše saopštenje, smijao sam se, vjerujte mi kao i mnogi drugi u Bihoru i dijaspori. Sve i da niste bili pripadnik policije Slobodana Miloševića, čovjek bi pomislio da jeste, zbog bahatosti i nepismenosti. Kakav silan Bošnjak sa četri S na čelu! Za vrijeme rata u BiH i na Kosovu bio si član JUL-a i šefica ti je bila Mira Marković.  Za podvale neću nista reći, jer su otvorene i licemjerne. Ponavljate se kao papagaj “odlazeći predsjedniče” da ponekad pomislim da vam je toliko stalo do moje pozicije, pa mi vas žao. A pozicije su prolazne kao i život, kao vrijeme koje stoji, a mi prolazimo kroz njega. Ne zanosite se glupostima, još dugo ćete me gledati na ovoj poziciji, tj. do kraja mandata. I pojasnite kako to “odlazeći”. Šta hoćete time da kažete? Vi da nekog smijenite? To smjenjujte kod kuće i oko kuće! Što se tiče vaše porodice, ne pominjem je, vaša porodica je i moja porodica, kao i svakog drugog Bošnjaka, ali upravo je vaša porodica zaslužna što je SNP osvojio odbornički mandat! To je opšte poznato.
Što se tiče šurovanja sa SNP-om, pitajte vašeg predsjednika opštine za to, da ne bih ja vama odgovarao, jer može biti bolno. I da vas naučim šta je najvažnije kod Bošnjaka, to je nacionalni, vjerski i jezički identitet, iz kojeg proizilaze sve druge vrijednosti. Ali vi koji ste bili protiv simbola opštine sa džamijom na grbu i meni govorili da odustanem od te priče “jer smeta ovima iz vrha DPS-a”, vi koji ste bojkotovali istorijsku sjednicu Skupštine o Srebrenici, ne možete meni pričati o bošnjaštvu, smiju vam se ljudi, vjerujte mi. Ne priznajete ni zastavu bošnjačkog naroda i nazivate je krpom!
A kojoj partiji ja pripadam znate vi dobro. Osjetili ste na svojoj DPS-ovskoj koži, i tek ćete poslije izbora kada ćete biti možda baš vi “odlazeći”. Nego i ne znate, neće da vam kažu još. Molićete za saradnju poslije izbora kao što ste i prošlog puta, a biće teško. Ví ste problem ove koalicije, a postaćete i na državnom nivou. Jedan mig Rafetov treba i nema vas! A vrijeđate našeg predsjednika i potpredsjednika Vlade na svakom koraku. Ne znate šta radite, iako vas iz dosade nazivaju “talentom” a vi znate i ko.
Tačno je da sam podržao Nebojšu Medojevića 2008.godine na predsjedničkim izborima, i ne kajem se. Nisam htio sa vama i sličnima, koji ste gazili sve pred sobom. Bila je to eksplozija slobode i od tada počinje slabljenje DPS-a u Bihoru koje će se ako Bog da nastaviti. Ova slika vam je smiješna priča, nevjerovatno da se čovjek u tim godinama ponaša kao adolescent. Prije tri mjeseca otprilike ste me zvali u vašu partijsku kancelariju na kafu, gdje je sa vama bio i sekretar DPS-a Muzafer Kršić i zađavola sam došao. Pričali ste o reevídenciji članstva i ja sam uzeo jedan karton, čisto da vidim. Vi ste me slikali vašim telefonom i rekli “e ovo mi je trebalo”. Ovo čisto govorim građana radi, a jadno vam je i bijedno.
O ličnim interesima nemojte, molim vas, ja sam u stranci volonterski, a u opštini primam platu. Nego, vi se bavite zloupotrebom opštinskih resursa u partijske svrhe. “Otvarate” mostove po Bihoru u ime DPS-a, a od opštinskih para, nasipate puteve, na Izvršnom odboru partije krčmite opstinski novac i građevinski materijal kako bi ste ojačali vaš DPS! Ucjenjujete ljude socijalama “i u tome vam pomaže provjereni čovjek iz centra”… sjetite se ovih vaših riječi da vas ja ne podsjećam… Gubite kompas i napravićete problem DPS-u na državnom nivou, treba Tarzan da vam to pojasni, jer vi mislite da DPS vrši samostalno vlast, jer ne znate, a kako í da znate kad niste mogli proćí kriterijume ni u policiji, a kamoli u politici! O mržnji meni vi da pričate? Vi koji ste bili u onom ratnom DPS-u koji je palio i žario po Sandžaku i Bosni, zbog kojeg su naše majke i nane prolile rijeke suza. Ja samo gledam na svijet očima svoje kulture, bošnjačke. I poštujem sve druge, a volím svoje. I biram svoje!

Adnan Muhović,

predsjednik OO Bošnjačke stranke i Skupštine opštine Petnjica