REKO MUHOVIĆ NAJAVIO IZGRADNJU BENZINSKE PUMPE U PETNJICI

Juče je je u posjeti Opštini Petnjica boravio ugledni biznismen iz Sarajeva porijeklom iz bihorskog sela Trpezi Reko Muhović, gdje je u kabinetu predsjednika Skupštine Opštine Petnjica Adnana Muhovića razgovarao sa rukovodstvom petnjičke Opštine o ulaganju u ovaj kraj. Ideja koju je Reko Muhović predočio predstavnicima lokalne samouprave je da ima namjeru da na prostoru opštine Petnjica otvori benzinsku pumpu.

IMG_0224Ovaj razgovor je nastavak neformalnih razgovora koji su Reko Muhović i predsjednik SO Adnan Muhović imali prije nekoliko dana u Sarajevu, gdje su u bašti hotela Evropa dogovorili otvaranje prve benzinske pumpe na prostoru naše opštine. Vlasniku lanca benzinskih stanica u Green Oil se ta ideja dopala pa je već danas došao u Petnjicu da sa predstavnicima opštine razmotre sve mogućnosti vezane za ulaganje.
Muhović je nakon razgovora u kabinetu predsjednika SO Petnjica obišao potencijalne lokacije na kojima bi se mogla postaviti benzinska stanica i donio čvrstu odluku da će uraditi sve da što prije Petnjica dobije prvu benzinsku stanicu.

I od zvaničnika Opštine koju su pored predsjednika SO Muhovića činili predsjednik Opštine Samir Agović i potpredsjednik Muslija Kalić stigle su ohrabrujuće poruke. Oni su istakli da će Opština učiniti sve da olakša i ubrza investitoru potrebnu proceduru za realizaciju ovog posla.

Od potencijalnih lokacija pominje se rakršće u Gusarama, neke lokacije na regionalnom putu Berane – Trpezi, a moguće je da se ona gradi u mjestu Podvade gdje će biti raskšće magistralnog puta prema Beranama. Obije strane ističu da bi ovakva investicija značila mnogo za Petnjičane i da je to nešto elementarno što svaka opština mora posjedovati.

Ugledni biznismen Reko Muhović je za portal Radija Petnjica kazao da je donio čvrstu ulogu da uloži u svoj kraj, jer želi da mu bar na taj način doprinese.

’’Velika uloga je sada i na Opštini koja treba da ubrza i olakša sve administrativne procedure, kako bi u što kraćem vremenskom periodu dobili pumpu u Petnjici i na taj način olakšali gradjanima, koji su do sada morali ići u Berane po gorivo. Takođe sam zainteresovan i za mini hidroelektrane i koristim priliku da se svom inače bratučedu predsjedniku SO Adnanu Muhoviću zahvalim na pozivu, i nadam se da ćemo sledeći put pričati kada budemo otvarali pumpu’’, kazao je Reko Muhović.

DINO RAČIĆ