BD – FOND ORGANIZOVAO VELIKI SABOR U LUKSEMBURGU 

Bošnjačko-donatorski fond, jedno od vrlo respektabilnih udruženja u Luksemburgu čiji članove dolaze mahom sa prostora Sandžaka, Crne Gore i republika bivše Jugoslavije, organizovalo je 10. ovog mjeseca tradicionalan skup nazvan „Sabor kod dvorca u Sanemu“.
Sanem je inače, živopisan gradić u prirodi na jugu Luksemburga, pa i sami dvorac isped kojega se održava skup, opasan je bedemima zelenila, te se dan proveden na ovom mjestu, uz dobre vremenske uslove kakvi su bili ovoga dana,  doživljava kao svojevrstan izlet u prirodi.
Organizatori ovoga tradicionalnog skupa bili su zadovoljni velikom posjećenošću, a svega je bilo u izobilju: hrane, pića, dobre muzike, a kolo se skoro cijeloga dana nije raskidalo.
Sve u svemu bila je ovo svojevrsna revija mladosti i ljepote.
Za dobru zabavu pobrinuo se „Amir-bend“ i Enes Kočan, a glavna zvijezda zabavnog dijela programa bio je mladi izvođač narodne muzike, dobro poznat na cijelom Balkanu – Semir Jahić.
Kao što je mnogima poznato ovo udruženje, u nomenklaturi svojih aktivnosti, baštini nekoliko bitnih programa iz oblasti kulture, obrazovanja i humanosti, a najbitniji od svih je Stipendiranje studenata lošeg materijalnog stranja sa područja Crne Gore i Sandžaka.
Prihodi od ovakvih skupova idu u te i takve svrhe.