SLOGA KUĆU GRADI

     Doseljenici sa prostora Balkana u Luksemburgu, još jednom pokazali visok stepen osviješćenosti kada su u pitanju interesi od opšteg značaja.
Naime, udruženje ZK „Bihor“ čiji članovi dolaze mahom sa prostora Bihora, Sandžaka i Crne Gore nedavno je pokrenulo inicijativu kupovine prostorija za svoje potrebe i potrebe drugih doseljenika u ovu malu evropsku državu.
Odmah pošto se putem društvenih mreža razglasilo da se sakupljaju sredstva u ovu svrhu – članovi ZK Bihor i njihovi prijatelji su se munjevito odazvali i za nepunih 24h sakupili blizu 40 000€.
Akcija još traje.
Kao što je i poznato – u toku sedam godina postojanja – udruženje ZK „Bihor“ je investiralo blizu 150 hiljada eura u razne svrhe pomoći upućene prema zavičaju, ali i šire.
To nije ostalo neprimijećeno i već se u  ovom slučaju pokazalo da se dobro – dobrim vraća.
Ovo je moglo biti iznenađenje samo za neupućene, a za ljude koji prate aktivnosti kluba – ovo je očekivana reakcija članova ZK Bihor i njihovih priijatelja.
Donatori su se, na poziv udruženja, okupili danas, 11. jula u prostorijama ZK Bihor, a sastanak je otvorio predsjednik UO udruženja – inžinjer Esko Halilović koji je govorio o aktivnostima kluba i zahvalio se svima na razumijevanju i pomoći.

 „Vaša donacija pokazuje da želimo zajedno da radimo i da ćemo još dugo trajati. Sve ovo postignuto je uz veliko zalaganje uprave i članova kluba. I što je najvažnije: ne zadovoljavamo se postignutim. Idemo dalje! Ova akcija je skoro spontano sprovedena, ali pokazuje velike rezultate. hvala vam“ – rekao je, između ostalog, Halilović.
Na kraju, vrlo emotivno se obratio i sekretar udrruženja Hamdija Rastoder koji je upoznao prisutne o prikupljenom iznosu i akciji koja traje, a onda i predsjednik Savjeta udruženja Remzija Hajdarpašić je govorio o motivima i ideji kupovine prostorija.
Druženje se,  uz prijateljske razgovore,  nastavilo do kasno u noć.

                      Uprava udruženja ZK „Bihor“