ZAVRŠEN TURNIR “MEHO AGOVIĆ”, POBJEDNIK EKIPA “BAVARIJA” IZ BERANA

Danas je na poligonu OŠ „Mahmut Adrović“ završen II memorijalni turnir u malom fudbalu „Meho Agović“ IGROM PROTIV ZABORAVA

Pobjednik turnira je ekipa „Bavarija“, drugo mjesto je pripalo ekipi „Milan“ iz Rožaja a treće mjesto je zauzela ekipa Vrbice.

Na turniru je bilo prijavljeno 14 ekipa iz opštine Petnjica kao i po jedna ekipa iz Berana i Rožaja. Gledajući sastav ekipa, tu je bilo igrača sa EX YU prostora, igrači koji profesionalno igraju futsal i koji igraju u ligaškim takmičenja u malom fudbalu, što je uticalo na kvalitet igre i samog turnira. Turnir je otpočeo utakmicom između Trpezi protiv Fondacija Agović koju su Fondacija Agović dobili  ubjedljivo rezultatom 8:3. U prvom kolu su se već sastale dvije ekipe Simon Voyages, a derbi firme Voyages su dobili „Tehnički pregled“ sa 5:0.

Svoje učešće na turniru uzeli su i zaposleni u lokalnoj samoupravi koji predvođeni predsjednikom opštine Samirom Agovićem nijesu mogli da pariraju mladoj ekipi kadeta  FK Petnjica a kadeti su dobili rezulatotm 5:0.

Predsjednik opštine Samir Agović nije krio zadovoljstvo zbog velikog broja ekipa koje su se prijavile i za portal Radija Petnjica je izjavio da je želja lokalne samouprave bila da okupi mlade ljude i da organizuju sportska dešavanja a time i da afirmišu sport u maloj opštini kao što je Petnjica.

„Ovo je prilika da se zahvalimo našim ljudima u Luksembugru, prije svega Ismetu Muhoviću  i Halilu Agoviću koji su u okviru svojih udruženja u Luksemburgu, organizovali takođe II memorijalni turnir „Meho Agović“. Drago mi je da sjećanje na našeg dragog Meha neće izblijediti i da ovi mladi momci iz godine u godinu podržavaju turnir, što će sasvim sigurno i u budućnosti činiti i to je najbolji pokazatelj da ćemo sačuvat sjećanje na našeg dragog Meha“.

Među mnogobrojnim prisutnima koji je došao da prati dešavanja na turniru, našao se i predsjednik dječjeg fudbalskog kluba „Filip Filipović“ iz Niša, Branko Vukadinović rodom sa Police koji već duži period živi i radi u Nišu, a iz redova njegovog kluba su ponikli mnogi poznati fudbaleri i danas igraju širom Evrope. Vukadinović je uputio sve čestitke organizatorima turnira.

„FK Filip Filipović postoji od 1998 godine i od tada pa do danas je baštinio prije svega da kod dječaka razvija ljubav prema fudbalu, da razvija pobjednički mentalitet i da kroz pravilan fudbalski edukativan rad, prepoznaje talente i da ti talenti dosežu određene fudbalske visine. Ovog trenutka možemo da se pohvalimo da je iz naših redova kluba reprezentativac Srbije Nikola Stojiljković koji igra za Bragu u Portugalu, Vitas Uroš koji je u Mehelen u Beligiji, Aleksanadr Pešić koji je u Tuluzu, kao i mnogo dječaka koji trenutno igraju u prvoligaškim klubovima po Srbiji koji reprezentuju sami sebe, naš klub kao i klub u kojem igraju“, izjavio je Vukadinović dodajući da preko portala Radija Petnjica kao i preko ostalih medija, prati fudbalska dešavanja na sjeveru Crne Gore i da je dobro upućen u dešavanja koja su vezana za FK Petnjica.

„Moram da priznam da me prije nekoliko godina obradovala činjenica da je FK Petnjica reaktivirana i da se posle dužeg niza godina opet igra fudbal u Petnjici kao najmasovniji kolektivni sport. Petnjica sigurno mnogo više zaslužuje i vjerujem da će u narednom periodu biti stabilni drugoligaš “, zaključio je predsjednik fudbalske škole iz Niša.

Organizator je obezbijedio i prigodne novčane nagrade, pa je tako pobjedniku turnira ekipi „Bavarija“ iz Berana pripalo osim pehara i 300 eura, drugoplasiranoj ekipi „Milan“ iz Rožaja je pripala novčana nagrada u iznosu od 150e, a trećeplasiranoj ekipi Vrbica je pripalo 50e. Nagrade je uručio predsjednik opštine Samir Agović. Takođe, organizator je obezbijedio i prigodne nagrade za najboljeg golmana. U ime organizatora, Sinan Tiganj je uručio nagradu Nedžadu Daciću iz ekipe „Milan“ iz Rožaja koji je proglašen za najboljeg golmana, a najbolji strijelac je Saša Ćurić iz ekipe Gornja Lovnica.

Pred sam početak turnira, predsjednik Agović je iskoristio priliku da prigodnim novčanim iznosom, nagradi kadete FK Petnjica za zapažene rezultate koje su postigli u ligaškom dijelu takmičenja.

 

Prvo kolo:

Trpezi – Fondacija Agović  3:8

Vjernici Vrbica – Gornja Lovnica 0:4

Milan – Bilijar klub Donja Lovnica  1:1 penali  5:4

Fk mladi Petnjica – Opština 5:0

Simon Tehnički – Simon Voyages 6:0

Bavarija – Lozna 3:0

Vrbica je u prvom kolu bila slobodna

 

 

Drugo kolo:

 

  1. Merak – Vrbica 4:7
  2. Fondacija Agović – Milan 0:1
  3. Simon Voyages Tehnički – Bavarija 0:1
  4. FK kadeti Petnjica – Gornja Lovnica 0:3

 

Polufinale

Milan – Gornja Lovnica 1:1, penali 3:1

Vrbica – Bavarija 1:3

 

Treće mjesto:

Vrbica – Gornja Lovnica 4:3

 

Finale

Bavarija – Milan 1:0