OPŠTINSKI ODBOR DPS PETNJICE ORGANIZUJE BESPLATAN ODLAZAK U SREBRENICU

Kako smo saznali, Adrović je kandidat za mjesto potpredsjednika DPS-a Crna Gore. 

U Memorijalnom centru u Potočarima u ponedeljak 11.07.2016.god. će biti održana komemoracija povodom 21. godine od stradanja Bošnjaka i kako se očekuje, prisustvovat će nekoliko desetina hiljada posjetilaca. Tim povodom OO DPS-a Petnjica organizuje prevoz svih građana iz opštine Petnjica koji su zainteresovani da prisustvuju komemoraciji i time odaju počast nevinim žrtvama stradalim u genocidu koji je izvršen nad Muslimanima/Bošnjacima 1995 godine. Predsjednik OO DPS-a Petnjica, Mehmed Meša Adrović je za portal Radija Petnjica izjavio da organizovani odlazak nije prvi put, da su i prošle godine isto to uradili.

„Ovim putem želim da pozovem sve ljude koji imaju želju da prisustvuju komemoraciji, da dođu u nedelju veče ispred zgrade Centra za kulturu u Petnjici i da u što većem broju pođemo i odamo počast nevinim žrtvama. Genocid u Srebrenici je jedan od najvećih zločina u Evropi nakon Drugog svetskog rata i stoga smatramo da je naša moralna obaveza da tog dana budemo tamo, na licu mjesta, gdje se taj zločin dogodio i zbog kojeg danas kada kažemo „Srebrenica“ uglavnom to bude sinonim za zločine počinjene iz rasne, vjerske i etničke mržnje.  Smatramo da ćemo našim masovnim odlaskom dati do znanja da nijedna nevina žrtva neće biti nikada zaboravljena“, izjavio je Meša Adrović, dodajući da ovo nije samo za članove partije, niti je mjesto za partijska okupljanja, već je za sve one koji osjećaju potrebu i imaju želju da toga dana budu u Potočarima.

Polazak je u nedjelju, 10.07.2016.god. u 23 časa ispred zgrade Centra za kulturu u Petnjici. Za sve zainteresovane koji žele da prisustvuju komemoraciji, bliže informacije kao i rezervacije mogu obezbijediti preko kancelarije DPS-a na broj telefona 069/047-655.

DENIS BOŽOVIĆ