MINISTARTSVO TURIZMA I ODRŽIVOG RAZVOJA OBEZBIJEDILO KONTEJNERE I KANTE ZA SMEĆE ZA PETNJICU

Opština Petnjica je u saradnji sa Ministarstvom turizma i održivog razvoja obezbijedila je značajnu donaciju u vidu kontejnera i kanti za smeće koje će biti postavljene u užem jezgru Petnjice. Kontejneri i kante se već raspoređuju na lokacije na kojima je potrebno obezbijediti građanima odlaganje otpada.
Posebnu zahvalnost iz Opštine upućuju generalnom direktoru Direktorata za upravljane otpadom i komunalni razvoj iz Ministarstva turizma i održivog razvoja Draganu Asanoviću, a značajan doprinos realizaciji ovog projekta dala je i Anka Kujović iz Ministarstva turizma i održivog razvoja.
Iz Opštine ističu da je ovo vrijedna donacija ovog ministarstva, koje je kontejnere obezbijedilo od opština Tivat i Herceg Novi i ustupilo ih Petnjici na korišćenje.
“Kontejneri su u odličnom stanju a i stižu u pravo vrijeme i mnogo će značiti Petnjici posebno u ljetnim danima kada je povećan priliv ljudi u Petnjicu iz dijaspore, pa vjerujemo da će ova donacija uspjeti da servisira potrebe građana kada je u pitanju odlaganje otpada, a sve u cilju održavanja komunalnog reda”, kažu iz Opštine Petnjica.
Ovo je jedna u nizu donacija Opštini Petnjica, koja ima za cilj poboljšanje komunalne infrastrukture. Dio kontejnera će pored Petnjice biti postavljen i na putnom pravcu od Stenica prema Trpezima.

DINO RAČIĆ