ALEN PLJAKIĆ: OBEZBIJEDILI SMO 35.000 EURA ZA SANACIJU UDARNIH RUPA NA PUTEVIMA

Alen Pljakić

Povodom teksta koji je objavljen na portalu Radija Petnjica u kojem stoji da su jedan ili više građana pravili „oaze“ na asfaltnim površinama na kojima postoje rupe, iz lokalne samouprave su kazali da su kao odgovorna vlast i ove godine obezbijedili 35.000 eura za sanaciju udarnih rupa.

’’Raspisan je tender za sanaciju i za ovu godinu i to je već u završnoj fazi. Odluka o izboru najpovoljnijeg ponuđača je donešena i ubrzo se očekuje potpisivanje ugovora“, izjavio je za portal radija Petnjica Alen Pljakić samostalni savjetnik za iavne nabavke u lokalnoj samoupravi, dodajući da se očekuje da će se ubrzo otpočeti sa radovima na sanaciji udarnih rupa na putevima u opštini Petnjica.

„U prošloj godini smo uložili 55 000 eura za sanaciju udarnih rupa na putnim pravcima na području naše opštine.  Samo na putnom pravcu Petnjica Lagatore ugradjeno je oko 90 tona asfalta za sanaciju udarnih rupa.

Opština Petnjica apeluje na sve građane da imaju razumijevanja i da doprinesu očuvanju puteva tako što će u koordinaciji sa Opštinom raditi sve da putni pravci budu što kvalitetniji. Često se surećemo sa pojavom da građani samoinicijativno rezu asfalt I na taj način dolazi do njegovog oštecenja, zato Opština poziva građane da se u takvim situacijama obrate nadležnom sekretarijatu zaduženom za te poslove a sve u cilju kvalitetnije putne infrastrukture u našoj opštini.

DINO RAČIĆ