URUČENA DONACIJA ZAVIČAJNOG KLUBA “BIHOR” LEJLI ŠABANOVIĆ

Donacija Zavičajnog kluba “Bihor” namijenjena za liječenje oboljele od artritisa Lejle Šabanović uspješno je realizovana. ZK “Bihor” je na sjednici UO donio jednoglasnu odluku da se po zahjevu Leine majke Elvire odgovori pozitivno i da se doniraju novčana sredstva u visini od 1.500 eura namijenjena za Lein redovni pregled u Turskoj. ZK “Bihor” je ovlastio Dina Račića kao opunomoćenog predstavnika kluba da uruči donaciju, što je juče i učinjeno u porodičnom domu Šabanovića u bjelopoljskom naselju Rasovo.
Porodica je donaciju dočekala sa suzama u očima i velikom zahvalnošću donatorima.
Od Leine majke smo dobili informacije da Leino zdravlje ide na bolje da uzima svoju terapiju, injekcije Embrel i da ima kontrolu sledećeg mjeseca u Istanbulu. Što se tiče prošlog pregleda ljekari su zadovoljni njenim napretkom, ali postoje opasnosti i dalje, jer ljekari nemaju priliku da konstantno prate njeno zdravlje.
Elvira Šabanović se nada da će uz pomoć Boga i dobrih ljudi Lea nastaviti život bez posljedica.
“Neizmjerno se zahvaljujem ZK “Bihor” na donaciji, hvala tim dobrim ljudima i naravno hvala svim Bihorcima koji su pokazali u protekla tri mjeseca nevjerovatnu humanost. Zvali su sa svih strana, slali donacije, mogu vam slobodno reći da nije bilo Bihoraca meni bi dijete danas bilo invalid”, kazala je Elvira Šabanović.
Pored ZK “Bihor” iz Luksemburga stižu i privatne donacije a istog dana su porodici uručene donacije porodica Ličina i Škrijelj.

DINO RAČIĆ