VLAST SREĐUJE CENTAR PETNJICE – HAZBIJA MIŠO AJDARPAŠIĆ: ZAKON SE MORA POŠTOVATI

Lokalna samouprava je krenula u akciju sređivanja užeg jezgra Petnjice. Među prvim „žrtvama“ su tarabe, a na red je došla i vinova loza mještanina Hazbije Ajdarpašića.

Na osnovu DUP-a koji je izrađen za uže jezgro Petnjice, komunalna policija je ustanovila da je dvorišni dio Hazbijine kuće javna površina i naložila investitoru da u najkraćem roku ukloni vinovu loza i oslobodi površinu koja po DUP-u nije njegovo valsništvo. Tarabe je već uklonio i sada je red došao na vinovu lozu.  Hazbija je već zasadio vrt sa povrtarskim kulturama i ne zna šta da radi.

„Ne ljutim se, zakon se mora poštovati. Vrt gdje sam zasadio krompir, luk, paradajz, malo kukuruza, dajem u dobrotvorne svrhe, naravno pod uslovom da bude rodna godina i da bude plodova. Izvolite, Bujrum“, kaže Hazbija za portal Radija Petnjica i dodaje da mu je najviše žao vinove loze.

„Planirao sam da ispod nje postavim sto sa stolicama i tu da provodim slobodno vrijeme, u njenoj hladovini. Ali eto, od toga plana ništa. Nadam se da će mi iz lokalne samouprave dozvoliti da je izmjestim uz kuću a time bih omogućio sebi da sprovedem u djelo ideju o odmaranju u njenoj hladovini“, zaključio je svoju izjavu Hazbija Mišo Ajdarpašić.

DENIS BOŽOVIĆ