ZAVRŠENI SUSRETI BEZ GRANICA U LUKSEMBURGU

U luksemburškom gradu Cesanžu juče su održani “Susreti bez granica” koje su organizovali grad Luksemburg i CLAE. U sklopu sportsko zabavnog programa organizovan je i turnir u malom fudbalu gdje je Radio Petnjica imao svoju ekipu. U ekipi Radija Petnjica bilo je devet igrača različitih nacionalnosti a igrali su u grupi sa još šest ekipa.
Ekipa Radija Petnjica igrala je sa ekipama Bonnevoie, SC Campea Lingten, Passiones du Foot, Bettembourg, Spartan Warriors i TEC 1. Radio Petnjica je ostvario skor od tri pobjede i tri poraza.
Ono sto je bilo zanimljivo da su jednu trećinu ekipa prijavljenih činile ekipe sa ex yu prostora, kao i posjetilaca koji su u jednom trenutku činili polovinu šatora ispod kojeg su se nalazili štandovi. Od klubova iz Crne Gore na susretima prisutni su bili udruženje Luksemburg – Crna Gora i ZK Bihor. Posebnu pažnju posjetilaca štandovima naših klubova privlačili su ćevapi kao gastronomska poslastica.
Pored toga fudbalski timovi ZK Bihor i Elan Udruženja Luksemburg – Crna Gora imali su odlične ekipe, koje su važile za favorite na turniru. Međutim žrijeb nije bio na strani naših klubova pa je bihorski derbi odigran već u 1/8 finala. Slavio je klub Elan nakon penala. Ovaj meč gledalo je oko 100 naših iseljenika u Luksemburgu.
Ekipa Elana za koju su igrali i braća Agović koji igraju u BGL (Prva liga Luksemburga) počistila je sve ekipe do finala da bi u finalu nesrećno izgubila nakon penala od ekipe Zavidovići ‘94.

DINO RAČIĆ