DANILOVIĆ I ŠĆEKIĆ O RAZGRANIČENJU PETNJICE I BERANA

Ministarstvo unutrašnjih poslova je spremno da pomogne u intenziviranju procesa razgraničenja opština Berane i Petnjica i ima razumijevanja za probleme novoformirane opštine, ali i za probleme Opštine Berane koja je nasljedila, poručio je ministar tog resora Goran Danilović na sastanku sa predsjednikom Berana Dragoslavom Šćekićem.
Oni su danas na sastanku u tom gradu naveli da državni organi na svim nivoima moraju da sarađuju za boljitak zajednice i da u svakom trenutku postupaju kao pravi servis građana.

Na sastanku se pored razgraničenja opština Berane i Petnjica, saradnji uprave policije i lokalne uprave, problemu koncesionara, biračkim spiskovma i krivičnim prijavama koje je podnijela Opština Berane u vezi sa zloupotrema opštinske imovine.

Šćekić je naveo da je do sada završeno pitanje teritorijalnog razgraničenja, ali da su ostala otvorena pitanja preuzimanja radnika iz Petnjice, za koje Berane i dalje godišnje izdvaja oko 144.000 eura, kao i pitanje podjele duga koji sada servisira samo Opština Berane.

Podjela na dvije opštine je Beranama donijela i 20 odsto manje sredstava iz egalizacionog fonda, dok su dugovanja ostala na istom visokom nivou.

Kako je rečeno na sastanku, Opština Berane insistira da se pregovori u trouglu opština i MUP nastave, kako bi se došlo do rješenja povoljnog za obje opštine.

CDM