TURNIR U ŠAHU U PETNJICI: MUŠOVIĆU PRVO MJESTO, NAJBOLJI PETNJIČANIN ŠABOTIĆ – DEVETI

Sinoć je na sceni sale Centra za kulturu a u organizaciji šahovskog kluba „Bihor“, odigran turniR u šahu na kojem je učešće uzelo 22 igrača iz Berana, Bijelog Polja kao i igrači iz Petnjice.

Prvo mjesto je osvojio Armin Mušović iz Bijelog Polja, drugo mjesto je pripalo Vojislavu Ivanoviću iz Berana a treće Adnanu Strikoviću takođe iz Bijelog Polja. O težini i kvalitetu turnira najbolje govori podatak da su takmičari iz klubova u okruženju svi sa jakim međunarodnim rejtingom. Mušović se nalazi na 65. mjestu crnogorske FIDA liste, a kuorizitet je i to što je četvoroplasirani fida majstor Nikola Božović iz Berana, 25. na crnogorskoj FIDA listi.

„Naš cilj je da okupimo što više mladih naraštaja da se bave šahom i da ih priremamo za međunarodna takmičenja koja nam predstoje. Na žalost, na ovom turniru se veoma mali broj odazvao naših takmičara, ali, poradićemo sve da bi ih animirali i privukli šahu. Šah mora da zaživi u Bihoru“ kazao je za portal Radija Petnjica, Denis Šabotić, koji je iskoristio priliku da se zahvali direktoru Cenra za kulturu Sinanu Tiganju, što im je ustupio prostor za održavanje turnira, kao i opštini Petnjica koja je prepoznala trud članova šahovskog kluba „Bihor“ i daje im nesebičnu podršku u funkcionisanju kluba i organizaciji veoma značajnih turnira.

Bjelopoljac, Armin Mušović za portal Radija je izjavio da je oduševljenj organizacijom turnira i dočekom domaćina.

„Ovo je moje drugo učešće na turniru koji organizuje šahovski klub „Bihor“ a prvi put osvajam prvo mjesto i to moje zadovoljstvo čini još većim. Moram da naglasim da je turnir održan u vrijeme Ramazanskog posta i da je domaćin, imajuću u vidu i igrače koji poste, napravio kratku pauzu u vrijeme iftara. Naravno, i na sledećem ću da dođem, ako Bog da i opet se nadam visokom plasmanu, a može i prvom mjestu, neću se ljutiti“, zaključuje pobjednik turnira u Petnjici, Armin Mušović.

Najbolje plasirani Petnjičanin je bio Denis Šabotić koji je u veoma jakoj konkurenciji majstora i fida majstora, zauzeo 9 mjesto.

Bihorski klub ima u planu da za vrijeme Dana dijaspore u Petnjici, organizuje jedan turnir na opštinskom nivou, na kojem će učešće uzeti samo igrači sa ovog područja i iz dijaspore, a to će im biti ujedno prilika da sklope sliku o potencijalima koje trenutno posjeduju u igračkom smislu i na koje igrače mogu da računaju za takmičenja koja su pred njima u narednom periodu.

DENIS BOŽOVIĆ