USPJEH ZA RESPEKT: KADETI PETNJICE PRVACI SJEVERNE REGIJE

Kadeti FK Petnjica od danas su prvaci kadetske lige Sjeverne fudbalske regije. Oni su u derbiju, na dobrom pripremljenom, ali klizavom terenu u Gusarama odigrali neriješeno 1: 1 sa vršnjacima FK Meteora iz Bijelog Polja, što im je bilo dovoljno da u poslednjem kolu zadrže prvo mjesto na tabeli i ponesu laskavu titulu prvaka Sjeverne fudbalske regije. Puleni trenera Nova Cimbaljevića su u meč ušli sa „šampionskim opterećenjem“  i već su unaprijed slavili osvajanje prvog mjesta regije, što se u pojedinim momentima odrazilo i na njihovu igru. Poveli su u 49-om minutu prelijepim golom Agovića iz slobodnog udarca a gosti su izjednačili golom Garčevića u 57. minutu, postavivši time konačan rezultat.

„Današnja utakmica je velika nagrada i oni su ovo zaslužili. U toku cijelog prvenstva sve su utakmice dobili osim dvije koji su odigrali neriješeno protiv velikog rivala Meteora iz Bijelog Polja. Njihovim zalaganjem na treningu kao i na utakmicama je za svaku pohvalu što je i na kraju rezultiralo osvajanjem prvog mjesta. Zbog njih sam puno srećan, njihov uspjeh je i moj kao i trenera Nova Cimbaljevića, jer smo nas dvojica radili sa njima tokom cijele godine. Medjutim, moram pomenuti i zahvaliti se trenerima, koji su radili sa njima dokle su oni bili u mlađoj kategoriji, Muratović Adela i Harisa i Nermina Adrovića i kao rezultat dobrog i kvalitetnog rada tokom proteklih godina jeste osvajanje danas prvog mjesta.“, izjavio je za portal Radio Petnjica nakon utakmice sekretar kluba Anel Muratović koji je iskoristio priliku i kratko se osvrnuo na rezultat seniora FK Petnjica dodajući da na tu temu ne može puno pričati jer je za njega težak udarac i velika rana sve ono što se desilo na utakmici sa FK Pljevlja.

„Sve je to sport. Naravno, bio bih presrećan da su i seniori izborili baraž, ali šta je tu je. Sezona je odigrana veoma dobro, sa 2 poraza od kojih je ovaj drugi pod veoma diskutabilnim okolnostima. Sigurno je da mi nijesmo reagovali na pravi način, trebali smo to da izbjegnemo, ali, igračima je u tom momentu vruća glava. Lično za mene i za klub je to jedna velika rana. Sada, što je logično slijedi mala rekonstrukcija tima, podmladjivanje i idemo dalje, fudbalski klub nastavlja da živi. Ovo je trebala da bude godina jubileja jer je 10 godina od reaktiviranja kluba. Koincidencija ili ne ali poklapa se sa godinom nezavisnosti Crne Gore.  Ko će biti u klubu, to se sada ne zna ali FK Petnjica i mi kao njegova uprava idemo ka boljim vremenima i boljim rezultatima“, na  kraju je dodao sekretar Muratović.

Trener bjelopoljskih kadeta Novo Čujović je izrazio zahvalnost na dočeku u Petnjici dodajući da je domaćin na kraju prvenstva zaslužio prvo mjesto i čestitao im uspjeh.

„Moram da iskoristim priliku da pohvalim golmana Koraća koji je sa 2-3 fenomenalne asistencije spasio ekipu kod rezultata 0 : 0. Možda smo mi danas na terenu bili za nijansu bolji ali, sve ukupno gledano Petnjičani su zasluzili prvo mjesto na tabeli kadetske lige Sjeverne regije. Na svakoj dosad odigranoj utakmici pratim golmana Koraća koji me je zadivio jer je pokazao kvalitet. Želim mu svu sreću u daljoj karijeri i da dođe do velikog kluba i dresa reprezentacije“, izjavio je za portal Radio Petnjica trener bjelopoljaca.

Nakon utakmice, kadeti su proslavili svoj uspjeh u Petnjici a priliku da im čestita je iskoristio i predsjednik OO DPS- a Penjica Mehmed Meša Adrović.

DENIS BOŽOVIĆ