PETNJICU ČISTILI GRAĐANI I LOKALNA SAMOUPRAVA, POLITIČKE PARTIJE BILE “ZAUZETE”

Jaka kiša i loši vremenski uslovi nijesu spriječili petnjičane i učenike osnovnih škola da se odazovu pozivu Nevladine organizacije „Zid“ iz Podgorice i opštine Petnjica, da se okupe i očiste divlja odlagališta na području  ove opštine a pod motom „Očistimo Petnjicu za jedan dan“. U akciji čišćenja učestvovale su sve osnovne škole sa teritorije opštine Petnjica kao i istureno odjeljenje srednje stručne škole „Vukadin Vukadinović“ iz Berana. Naravno, učešće su uzeli i jedan broj građana, a svoj doprinos su dali i privatna preduzeća kao što su „Tref“, Isko-kom“, Doo „Radmanci“ kao i članovi fudbalskog kluba Petnjica.

„Zadovoljan sam odazivom institucija u našoj opštini za ovom akcijom. Moram da iskoristim priliku da posebno pohvalim članove moto kluba „Bihor“  koji marljivo rade na čišćenju i sređivanju terena i time daju svoj ogromni doprinos ovoj našoj, zajedničkoj akciji. Prijatno sam iznenađen zbog toga što sam mislio da će dio ljudi da odustane zbog ovog nevremena, ali izgleda da je volja i želja za čistom Petnjicom jača od svega. Sami cilj ove akcije jeste da pokušamo da promijenimo svijest naših građana, da smanjimo ovaj i ovoliki broj divljih odlagališta, da naši sugrađani počnu da vode računa o prostoru gdje živimo i gdje boravimo“ istakao je koordinator projekta Adis Ličina.

Akcija „Očistimo Petnjicu za jedan dan“ nije se sprovela samo u strogom centru Petnjice, već se intezivno radilo čišćenju na teritoriji cijelog Bihora.

Poziv za čišćenje je bio upućen i političkim subjektima, DPS, BS, SDP kao i SNP-u, ali, niko od njih se nije pojavio i priključio akciji.

U akciji čišćenja užeg jezgra Petnjice pa do Gusara, učestovali su predstavnici lokalne samouprave i Centra za kulturu, članovi fudbalskog kluba, a na njihovom čelu je bio Adis Ličina koordinator  projekta, podpredsjednik Muslija Kalić i sekretar Ziko Alilović kao i sekretar SO Petnjica Enes Hadžajlić.

DENIS BOŽOVIĆ