NAJBOLJI UČENICI U POSJETI ZK BIHOR LUKSEMBURG

Devet najboljih učenika sa područja Bihora u pratnji dva nastavnika otputovali su ovog vikenda u Luksemburg u okviru akcije koju svake godine zavičajni klub “Bihor” organiuzuje za najbolje učenike bihorskih škola. U sklopu putovanja koje su dobili za rezultate postignute u školama učenici će obići Luksemburg, upoznati se sa kulturno-istorijskim spomenicima, tradicijom, kulturom i istorijom.
Odmah po dolasku učenici su obišli prostorije ZK Bihor u gradu Rumelanžu gdje su ih srdačno dočekali članovi ovog udruženja, pozdravili ih i poželjeli im prijatan boravak.

“ZK Bihor, svjestan činjenice da je školovanje i obrazovanje jedan od najbitnijih segmenata društva i da samo školovani i obrazovani ljudi mogu pomoći jednoj zajednici, donio je odluku da nagradi najbolje učenike završnih razreda iz svih osnovnih škola sa područja Bihora, kao i dva nastavnika kao pratioce i da im na taj način da podstrek da i dalje nastave da uče i da se školuju”, kažu iz ZK Bihor za portal Radija Petnjica.

Kroz ovu akciju do sad je Luksemburg posjetilo šest generacija najboljih osnovaca iz devet škola sa područja Bihora što je ukupno 54 učenika koji su zahvaljujući rezultatima dobili priliku da posjete Luksemburg, kao i njihovih 12 mentora.

Šesta generacija će danas obići znamenitosti Luksemburga, sjutra će posjetiti zabavni park u Francuskoj a veče je rezervisano za druženje sa djecom članova ZK Bihor.
Učenici koji su otputovali u Luksemburg  su Dejvis Skenderović (Trpezi), Irfan Batilović (Tucanje), Edis Škrijelj (Savin Bor), Adnan Adrović (Vrbica), Amina Muratović (Petnjica),Amer Vreva (Goduša), Ajla Smakić (Sušica), Ljubica Petrić (Lozna) i Ilija Pajović (Godijevo).

Njihova pratnja su nastavnici Izet Škrijelj, Irma Dobardžić.

Planirano je da djeca nazad za Crnu Goru krenu u srijedu u 17 sati, a smješteni su kod rodbine i aktivista ZK Bihor.

“Dosadašnja iskustva govore da su djeca prezadovoljna ovom posjetom I da im ovo putovanje dođe kao satisfakcija za odličan uspjeh u školi”, dodaju iz ZK Bihor.

DINO RAČIĆ