ZAVRŠENE TRIBINE ZA POLIGON OŠ TRPEZI

Prije nekoliko dana završena je izgradnja tribina u JU OŠ u Trpezima čime je poligon u ovoj školi  postao pravo mjesto za kulturno-sportske manifestacije.  Finansijska sredstva za izgradnju tribina u iznosu od 2.600 eura obezbijedila je dijaspora Trpezi u Luksemburgu.  Kompletne radove na izgradnji tribina izveli su zaposleni OŠ u Trpezima.

“Zahvaljujući dobroj volji naših donatora i ljubavi prema rodnom kraju, školski poligon će biti mjesto na kojem će učenici, mladi sportisti i rekreativci iz sela trenirati i igrati u mnogo ljepšem ambijentu. Pogled na izgrađene tribine sa središnjim stepenicama ostavlja impresivan utisak ali i dokaz da Trpežani ne zaboravljaju svoj rodni kraj i osnovnu školu koju su davno pohađali. Iskrenu zahvalnost za realizaciju ovog projekta upućujemo dijaspori Trpezi u Luksemburgu. Posebno cijenimo ljubav naših Trpežana prema svom zavičaju   koju prenose na svoju djecu upućujući ih na dobročinstvo kao najveću vrijednost postojanja i življenja svakog pojedinca. Ovo je pokazatelj da dijaspora uprkos daljini od rodnog kraja ostaje prepoznatljiva po svojoj humanosti i javno korisnom radu”, kazala je direktorica trpeške osnovne škole Nermina Duraković Pačariz.
Ova osnovna škola primjer je mnogim školama u Crnoj Gori i jedna od rijetkih u kojoj učenici koriste posebnu obuću tokom boravka u njoj. Nedavno su učenici ove škole sa svojim nastavnicima ukrašavali zidne površine i postavljali inventar u dvorištu a sve u cilju ugodnijeg i prijatnijeg boravka učenika u njoj.

DINO RAČIĆ