VEČERAS ZVANIČNO OTVARENJE KONZULATA CRNE GORE U LUKSEMBURGU

Večeras, 13. maja, u luksemburškom gradu Kailu (Kayl), biće svečano otvoren konzulat Crne Gore u Luksemburgu i održati zvanična inauguracija počasnog konzula dipl. arhitekte Remzije Camića, koji, među doseljenicima iz Crne Gore i Balkana, kao i kod velikog broja građana Luksemburga, uživo visok ugled i važi za čovjeka od znanja i povjerenja. Prepoznali su to zvanični Crne Gore i postavili ga na ovu odgovornu dužnost u Luksemburgu.

Svečanosti će, pored ambasadora Crne Gore u zemljama Beneluksa – Vladimira Radulovića i njegovih saradnika, prisustvovati veliki broj uglednih građana opština sa juga Luksemburga, kao i istaknuti predstavnici doseljenika iz Crne Gore u Luksemburg – predsjednici udruženja i drugi ugledni građani.
Posle intoniranja himni Luksembura i Crne Gore zvanicama će se prvi obratiti Ambasador Radulović.
Otvaranjem konzulata u Luksemburgu, otvaraju se mogućnosti još bolje saradnje između dviju zemalja i znak je povjerenja Crne Gore u svoje građane u ovoj maloj, ali jednoj od najbogatijih zemalja svijeta.
Ovime se ne unapređuju samo bilateralni odnosi između dvije zemlje, već i odnosi matice sa svojim iseljeništvom koje je apsolutno svjesno značaja kvalitetne saradnje Luksemburga i Crne Gore.
Inače, novopostavljeni konzul Remzija Camić je, i prije zvanične inauguracije, održao nekoliko izuzetno važnih sastanaka sa predstavnicima udruženja koja okupljaju doseljenike iz Crne Gore i po prvi put se došlo do visokog stepena povjerenja i zajedništva među udruženjima u organizaciji određenih programa, što i jeste primarni zadatak konzulata u zemljama u kojima djeluju.

F.S.