AKCIJA: OČISTIMO CRNU GORU ZA JEDAN DAN

Opština Petnjica će u saradnji sa NVO ’’Zid’’ iz Podgorice 20. maja u petak sprovesti akciju čišćenja  kompletnog područja Petnjice u okviru akcije ’’Očistimo Crnu Goru za jedan dan’’ i međunarodne akcije ’’Let’s do World’’. Povodom ove akcije organizatori pozivaju sve građane, političke subjekte, nevladine organizacije, preduzeća, škole, institucije da daju maksimalni doprinos ovoj akciji i da se odazovu kako bi pokazali da Petnjica ima svijest o očuvanju životne sredine.
Ukoliko odziv bude dobar što se po prvim najavama iz škola i institucija očekuje postoji mogućnost da Petnjica pobijedi po broju odazvanih na akciju, a ako se to desi Petnjica će kao nagradu dobiti mobilijar za dečije igralište, kazao je za portal Radija Petnjica koordinator ovog projekta mr Adis Ličina.

’’Cilj ove akcije je podsticanje svih građana Crne Gore, bez obzira na godine i posao koji obavljaju, bez obzira na porijeklo i različite pripadnosti, na aktivnije učešće u životu svoje zajednice. Akcija želi da pokaže da malim doprinosom možemo velike stvari učiniti realnim. Svaka od opština u Crnoj Gori pa i naša Petnjica ima veliki problem sa odlaganjem otpada. Nelegalno odlaganje otpada dovelo je do značajnog devastiranja životnog prostora i svakodnevno dovodi u opasnost mnoge građane. Ovaj problem može da se riješi samo zajedničkim i organizovanim djelovanjem’’, kazao je Ličina.

Na poziv Opštine odazvale su se škole a ono što je bitno napomenuti da se čisti kompletna Petnjica a ne samo uže jezgro. O svim dodatnim detaljima Opština će preko Radija Petnjica obavijestiti građane.

DINO RAČIĆ