VIŠE OD 2.000 POSJETILACA NA ŠESTIM SUSRETIMA DIJSAPORE U LUKSEMBURGU

 

Zavičajni klub “Bihor” u subotu 30. aprila organizovao je “Šeste susrete dijaspore“, na fudbalskom stadionu u Tetange. Na ovoj muzičko zabavnoj manifestaciji okupilo se za dva dana više od 2000 posetilaca. Goste su zabavljali estradne zvezde Zehra Bajraktarević, Enes Begović, KUD “Evropa” i KUD “Bihor” iz Luksemburga.

Odžan je turnir u malom fudbalu a pobedu je odnela prva ekipa ZK Bihor, drugo mesto pripalo je drugoj ekipi ZK Bihor a treće mesto zauzela je ekipa ENSTAL. Pobednik bihorskog triatlona je Adam Ramčilović.

Pobejdnici u kategoriji bacanje kamena s ramena su:

Adam Ramčilović
Mirsad Ajdarpašić
Samir Šabotić

Pobjednici u kategoriji skok u dalj su:

Adam Ramčilović
Sabin Ličina
Reško Agović

Pobednici u kategoriji nadvlačenje konopca su:

Samir Šabotić
Adam Ramčilocić

Kao i svake godine ovu manifestaciju posjetio je veliki broj naših ljudi koji žive u Luksemburgu ali i dosta njih koji žive u okolnim zemljama. Ove godine gosti susreta bili su gradonačelnici opština Tetange i Rumelange, Lorent John i Haine Henri, počasni član ZK Bihor Mirsad Rastoder, članovi ambasade Crne Gore iz Brisela na čelu sa ambasadorom Vladimirom Radulovićem, kao i novonaimenovani počasni konzul Crne Gore u Luksemburgu Remzija Camić i predstavnici opštine Petnjica.

Posetioci su uživali i u velikom izboru jela i pića, roštilju, pečenju ispod sača i kolačima.

RADIO PLUS LUKSEMBURG