MEČ U GUSARAMA PREKINUT JER JE SUDIJA NAPADNUT

Utakmica u Gusarama između FK Petnjica i gostiju iz Pljevalja je u 75. minutu prekinuta nakon napada domaćih igrača na pomoćne sudije Božidara Šćekića i Marka Devića iz Berana.

Viđene su scene koje više priliče nekim mečevima borilačkih vještina a ne fudbalskoj predstavi koja je ujedno trebala biti prilika za uživanje mnogobrojnih gledalaca u Gusarama.

Incident je počeo odmah nakon što su gosti postigli treći gol. Domaći irači su smatrali da je napadač iz Pljevalja Mrdak bio u nedozvoljenoj poziciji kada je prihvatio loptu prije šuta na gol domaćih.

Igrači zelenih su brzo okružili sudije, nastalo je guranje zbog čega je čak morala da reaguje i policija. Nakon kratkog vijećanja u prostorijama kluba, meč je prekinut a sudije i igrači su napustili teren u Gusarama.

Treba napomenuti da je meč do tog trenutka obilovao greškama i jakim startovima što zbog klizavog terena a što zbog značaja derbi meča.

Ovim porazom Petnjičani su najvjerovatnije izgubili sve šanse da se domognu plasmana za odigravanje baraž mečeva za popunu Druge lige.

Treba napomenuti da su Pljevljaci prvi došli u vođstvo i to u 38. minutu golom Jeremije. Petnjičani su brzo uzvratili golom Arnesa Latića u 43. minutu. Novo vođstvo gostiju uslijedilo je u 17. minutu drugog poluvremena a gol je postigao Mrdak i to petom sa pola metra.

Utakmicu je obilježila i povreda Šćekića koji je morao biti zamijenjen u 10. minutu drugog poluvremena.